Monday, July 25, 2016

.Eid Mubarak 2016.

Assalamulaikum

Hegeh2 aku hupdate pasal raya tahun ni. Tengok kat dashboard berlambak dah orang dok post pasal raya. Ni baru ade kesempatan nak hupdate blog. Memalam lepas balik keje banyak norr keje rumah menanti, huuuu.. Rasa nak pengsan kadang tu sobs sobs..

Tahun ni turn beraya kat kampung husband. Senyum sampai ke telinga die ye.. Anak2 dah selamat ade kat kampung. Kitorang hantar dorang awal sebab pengasuh dah cuti isnin selasa tu. Kitorang je yang still keje lagi. Habis keje terus berdesup dua laki bini balik kampung. 

Setiap kali malam raya memang family in law akan buat majlis takbir raya. MIL memang x masak untuk raya. Sejak aku kawen memang dah start MIL x masak. Semua order je. Senang cerita kan x payah nak kalut2 masak. Biasa keje aku kat rumah mertua cuci pinggan je haha! Nak masak kang takut semua orang cirit birit. *Alasan sangat*

Mohle tengok gambar2 yang aku tempek ni. Tengokla weh penat aku buat watermark tau. Gigih!

Ni lah suasana malam raya kat rumah mertua. Sejak ramai cucu ni kecoh sungguh tau memasing. Sonok lettew jumpa sepupu semua. Sampai x hengat nak tido.

Alang2 dah ade majlis takbir raya kita share lah sikit majlis bufday anak2 buah Hadirah & Iffah. Yang 2 orang lagi tu memang hobi suka ngacau. Bukan kome punya bufday nak.. Dorang je yang lebih siap berebut nak potong kek.




Budak2 sekarang... Asal nampak aku pegang kamera lelaju je korang posing kan..


Sebelum tetamu pulang kite bergambar lah dulu ye.. Wajib..


Ni citer pagi raya.. Memang kitorang akan berkumpul semua kat rumah opah husband. Dekat je dengan rumah mak. Acara wajib lepas makan, kutip duet raya ler kiter, hehe.. Aku tukang seret anak2 je.. Dah besor gini x dapat lah duet raya.. Jangan mimpi.


Sebahagian dari keluarga belah mak mertua.. Laki aku mana ntah hilang.


Haa.. Tahun ni senonoh sikit. Memasing ade baju raya. Puas hati aku hehe.. Tema weolls tahun ni emerald green walaupun aku rasa aku sorang je yang emerald green tapi xpela asalkan nampak green2 tu pun cukuplah..








Till then, bubye




Tuesday, July 5, 2016

. Selamat Hari Raya in Advance Uollss!.

Assalamualaikum

Hari ni last puasa aku masih bekerja *eh, dah macam pantun plak*. Actually tahun ni korang perasan x cuti raya cam panjang sikit kan. Hari jumaat ni memang company aku cuti sebab replace cuti Nuzul Quran ritu. Sep sikit cuti aku yang x bpe nak hade ni kan. So, husband dengan sukarela nya nak keje hari senin n selasa ni. Makanya aku pun terheret sama lah. Apa nak buat.. Dah keje satu tempat, satu department.. Ko hadappp jelah. 

Sekejap je rasa bulan Ramadhan tahun ni. X rasa langsung 30 hari kita puasa. Terawih pun aku sempat buat kat rumah je tu pun bpe kerat je buat huhu! Xtau la bole jumpa ke x Ramadhan tahun depan. Doa2 kan lah kita dapat manfaat Ramadhan tahun ni dan tahun2 seterusnya.

Anak2 dah selamat ada kat kampung sebab pengasuh dah mintak cuti balik kampung awal. Tahun ni turn beraya kat teluk intan. Aku x kesah pun beraya kat mana2 sebab aku suka balik dua2 kampung. Kitorang laki bini dari start awal kawen dah discuss pasal turn2 balik kampung ni. X payah nak gaduh sangatlah.. Kampung sendiri dengan kampung mertua sama je.. Mak ayah kita jugak kan.

Tahun ni raya close house, ngeeee.. Banyak kot nak pakai duet tahun ni. Masalah pasal rumah pun x selesai lagi. Kadang tu pening aku nak pikir pasal rumah tapi kena face jugak la kalau x, x berumah la aku kan. 

Petang ni lepas je abes keje terus balik kampung. Baju semua dah ready dalam bonet kete haha! Sejenis yang dah x sabor nak balik beraya. Harap2 sempat lah sampai kampung sebelum berbuka sebab setiap kali malam raya rumah mertua ade majlis takbir raya. Semoga perjalanan kami pulang ke kampung selamat sampai dan dilindungi Allah. Korang pun sama tau! Bawak kete hati2, please be careful!


Till then, bubye