Monday, December 22, 2014

.Bubye Tahun 2014.

Assalamualaikum

Pheewww.. Bpe hari je lagi kita nak melangkah ke tahun 2015 kan. Kejap sangat kot aku rasa tahun ni. Kejap2 pun aku ni x beranak lagi.. Alahai adik.. Cepatlah keluar.. Xmo lah keluar time due date.. Ummi tatut kena induce huuuuu..

Yang sebenarnya aku nak cerita pasal tahun 2014 yang bakal pergi x lama lagi ni *cewahh sangat ayat tuh*. Tahun 2014 adalah tahun yang menggembirakan bagi aku sebabnya banyak gak benda2 yang manis singgah kat aku dan famili. Syukur Alhamdulillah.. Rezki Allah bagi. Rezki dapat anak2 yang sangat understanding dengan keje ayah n ummi diorang. Rezki keje. Erm.. Macam2 lah tapi memang tahun ni flow kehidupan aku sangat lah menyenangkan even ade banyak lagi benda yang aku belum dapat. Tu nty kena buat wishlist untuk tahun depan plak, hehe.. Tungguuuuuu..

Korang tau kan aku dengan husband keje 6am - 6pm. Dulu husband keje shift. Kalau keje shift ni gaji masyukkkk tapi sebab kan aku x bole nak handle zara's sorang2 time husband keje malam plus susah aku nak pegi keje sebab aku xde lesen. So husband decide masuk normal. Masa mula2 dulu aku sendiri yang nak resign. Ingat nak dok rumah jaga zara's sambil2 tu buat lah bisnes online ke apa kan. Tapi bila aku hantar surat resign kat boss dia x kasik plak. Boss pujuk aku. Macam2 lah dia pengaruh aku. Aku pun cakap okay tapi boleh x kalau husband masuk normal sebab aku xde transport nak pegi keje kalau husband shift malam. Aku dengan husband ni 1 department tapi boss lain2. Nasib lah boss kitorang masing2 bagi green light. Tu kira rezki jugaklah kan dapat boss sebaik ni hewhew.

Pasal zara's plak diorang tersangatlah adorable kat mata kitorang. Dulu masa kecik susah jugakla aku nak jaga. Well, experience langsung zero. Pastu terus dapat twin plak tu kan. Memang tersangatlah menguji kesabaran kitorang. Aku ingat lagi aku selalu nangis bila jaga zara's. Diorang dulu kuat nangis. Dua2 nak kena pegang pastu asyik menempek je. Tapi bila dah besar ni Alhamdulillah sangat2 senang nak handle diorang but ade la time2 diorang menempek jugak tapi tu biasa lah kan budak2. Biasa memang diorang main berdua je. Langsung x peduli kat aku dah. Lagi2 kalau weekend husband plak OT, boring sangatlah aku sebab diorang x pedulikan aku. Habes fb, ig aku godek sampai xtau nak buat apa dah hahaha. Rezki kan dapat anak2 camni.

Lagi satu benda yang buat aku hepi tahun ni aku dinaikkan gred. Yeayyyy! Terima kaseh boss sebab bagi aku peluang tu kat aku. Tahun lepas rezki husband tahun ni rezki aku plak. Syukur. Allah is the best scriptwriter kan. Benda macam ni lah buat lagi semangat aku nak keje. Keje aku ni bukan takat time waktu keje je kadang2 tu malam n weekend pun aku kena standby sebab plan semua kat tangan aku. Penat memang penat tapi husband penah cakap dengan aku buat keje biar ikhlas. Memang keje time weekend boss x bagi gaji tapi dah tu keje kita buat je mana tau nty boss nampak. Ikhlaskan je. Lagipun aku memang minat keje camni sebab keje guna otak.

Dan last sekali tahun ni aku disahkan pregnant. Alhamdulillah.. Memang tahun ni plan nak pregnant dan Allah dah izinkan. Best lagi bila dapat tau gender baby is a BOY! Lepas ni nak rehat lama2 hehe.. Insha Allah penutup tahun ni dapat lah kami pegang baby lagi. Sekarang ni dok tunggu hari je. Bila la nak keluar baby ummi ni. Hari ni pun aku dah start cuti. Aku amek seminggu awal sebab dah x larat benor nak pegi keje. Dok rumah bole la aku rehat sikit tapi kena buat keje rumah jugaklah gagahkan diri sebab nak cuba bersalin awal tapi sampai sekarang still xde tanda2 bersalin lagi. Jenuh dah aku cuba macam2 petua, sigh.. Xpelah juju.. Bertabahlah.

So, for next year aku harap will be the best year jugaklah untuk aku dan famili. Mudah mudahan semua nya berjalan dengan lancar. Untuk azam tahun baru nty aku akan post kan, insha Allah.. hehe..

Till then, bubye

P/s: 2015, please be nice to me yaa.. :)

Saturday, December 20, 2014

.Tahniah Malaysia!!.

Assalamualaikum

Habes sudah piala AFF suzuki Malaysia lawan Thailand. Even kita kalah but still juara dalam hati setiap rakyat malaysia. Mesti bukan aku sorang je bangga dengan team HarimauMalaya tapi semua bangga dengan diorang. Xpela dah takdir kita kalah terima jela kan tapi malam ni HarimauMalaya memang power!

Aku dengan husband layan kat rumah je. X koserr dengan perut boyot ni nak p stadium. Bes gak tengok bola malam ni sebab husband masak rangka ayam.. Yummy angat! Adik ipar aku ade jugak malam ni tumpang tido sebab besok dia ada hal kat kl. So meriah sikitla. Siap tapaukan sate lagi. Kenyang perut. Lagi la budak dalam perut ni xnak keluar sebab dapat makan macam2. Jangan dik.. Keluar la cepat huhu! 

Till then, bubye

P/s: aku ni bab2 bola failed sikit tapi bukan penghalang untuk aku sokong HarimauMalaya hokay...


.Our 3rd Anniversary.

Assalamualaikum

Nak jugakk khenn hupdate pasal anniversary kittew. Wajib hupdate tau walaupun dah macam terlewat. Lewat bpe hari je. Lantok asalkan ade cerita pasal anniversary aku tahun ni.

Tahun ni x celebrate pun. Malam tu husband just wish kat aku je sebelum tido. Aku langsung x ingat esok tu anniversary kitorang. Maknanya husband la yang ingatkan aku. Thanks syg :) Even husband ni lelaki yang paling x romantik aku penah aku jumpa tapi apa yang dia buat ni touching la jugak kan. 

Esoknya tu macam biasa je x buat pape pun. Hari tu pun aku x keje sebab perut rasa x selesa. So aku amek cuti dok kat rumah saje. Ingat nakla masak special ke apa tapi keadaan x mengizinkan. Time2 sekarang ni nak masak pun dah x larat. Sori ye b. Memang tahun ni senang cerita x de la nak celebrate2 bagai. Ni baru 3 tahun, kalau 20 tahun akan datang camne la kan, ayoyo..

Alhamdulillah.. Sepanjang 3 tahun berumahtangga ni aku bahagia sangat2. Ade la gaduh tapi gaduh anje2 gittew. Tipu lah kalau xde gaduh kan. Tapi banyak manisnya dari yang pahit. Kitorang ni kawen muda. Umo 23 tahun dah gatai nak kawen. Orang cakap umo baru setahun jagung dah kawen tapi kalau tu yang sudah tertulis nak buat camne kan. Jodoh semua kat tangan Allah. Even kitorang kawen muda tapi husband try to be a gud leader in our rumahtangga. Memang 23 tahun tu nampak cam muda2 jerk tapi bila dah kawen terus je jadi matured. 

Setakat ni aku tengok husband x penah gagal dalam menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ketua keluarga. Bukan nak berbangga ke apa tapi aku bersyukur Allah izinkan aku bertemu dengan insan yang sebaik ni. Macam situasi aku sekarang ni, semua benda husband buat. Aku ni dia suruh duduk goyang kaki je tapi sikit pun dia x penah mengeluh. Sungguh aku x penah tengok dia mengeluh walaupun aku tau dia penat. Allah.. Terima kaseh sebab pinjamkan aku suami yang sebaik ni.






Hihi.. Gambar time kawen, time pregnant zara's dan last sekali gambar zara's lahir. Kunun2 rentetan sepanjang 3 tahun usia perkahwinan kami. 


Till then, bubye

P/s: Rindu plak bila tengok gambar2 lama ni. Rindu nak kuruih hihi..

Monday, December 15, 2014

.Bila Nak Keluar?.

Assalamualaikum

Haha! Aku masih x bersalin lagi. Hari ni kandungan aku masuk 38 weeks 3 days. Alhamdulillah, setakat ni aku masih sihat dan xde komplikasi macam sebelum ni. Last week pegi hospital sungai buloh, kali ketiga appointment dengan doc. Doc check and scan baby semua normal. Berat baby time tu 2.9kg. Semuanya normal dan doc cakap lepas ni x payah datang buat appointment lagi cuma pegi check up weekly dekat KK je. Kalau xde rasa sakit ke apa nty 28 dec, tarikh due date aku kena datang hosp sungai buloh serah diri untuk di induce. Kan ke aku ni ade kencing manis, so x bole tunggu lebih tarikh due date huhu! 


Hari ni aku amek half day sebab x larat nak keje. Rasa xde semangat langsung nak keje. Dengan tension pasal keje, plan sana sini semua kucar kacir. Pastu hari ni tetiba plak ramai yang tegur aku eh ade lagi zu ni. Ingatkan dah cuti. Hmmm.. Lagi lah bertambah tension aku. Semua dok tanya macam2. Mana lah aku tau baby ni nak keluar bila. Nak amek cuti awal bos x kasi. Pegi toilet terus aku nangis. X bole nak tahan2 dah. Kalau aku tahan mau naik darah tinggi aku ni. Aku dah la ade history darah tinggi xmau la pregnancy kali ni bersalin sebab darah tinggi. Bagitau husband, dia swoh aku amek half day. Dok rumah rehat je. Pegi keje tambah tension buat apa. Aku pun setuju la. Kepala ni dah x bole nak pikir pasal keje dah. 

Sekarang ni hari2 aku dok tunggu tanda2 nak bersalin. Kalau bole xnak la bersalin time tarikh due date tu. Aku harap sangat aku dapat bersalin awal sebab aku nak bersalin normal. Doc cakap kalau ade keluar tanda sebelum tarikh due date tu peluang nak bersalin normal cerah sebab sebelum ni kan aku czer. Tapi sampai ke hari ni xde langsung tanda2 nak bersalin. Perut mengeras tu ade la. Nak kata contraction aku xtau sebab masa zara's dulu aku x sempat nak rasa contraction. Ade jugak hari tu perut aku mengeras lain macam. Sampai berpeluh jugakla. Aku dah pikir ni mesti contraction ni tapi sekali tu je sakit. Xde rasa sakit dah lepas tu. So, aku assume tu hanya lah braxton hicks. 

Pregnancy kali ni kaki tangan aku xde bengkak2. Jenuh jugakla tunggu kaki bengkak tapi sampai sekarang x bengkak2 pun. Alhamdulillah masih lagi bole solat macam biasa. Ade jugak aku solat duduk tu pun kalau perut aku sakit. Kalau x elok je solat macam orang lain. Aku ade sembang dengan mak aku apsal kaki x bengkak pun padahal dah masuk 9 bulan. Orang tua2 cakap kalau kaki bengkak tu dah surut tu tandanya dah nak bersalin. Habis aku ni kaki x bengkak2 pun camno nak surut? Mak aku cakap bukan semua orang macam tu.. Ade yang kaki bengkak ade yang x.. Owh, sekarang baru aku tau hehe.. Lagi satu ketiak dengan leher aku ni hitam sungguhla.. Malu bila nak bukak tudung time solat kat tempat keje. Bole hilang ke eyh? Masa zara's dulu xde plak jadi macam ni huhu!

Hari2 aku dok gugel baca pengalaman bersalin blogger2 lain. Dapat lah sikit ilmu2 yang aku xtau. Bila baca pengalaman bersalin orang lain rasa makin x sabar nak bersalin. X sabar nak bau baby. Cepatla keluar adik.. Semua tunggu adik keluar ni. Doakan aku cepat bersalin eyh. Dipermudahkan segalanya.. Insha Allah..

Bubye

P/s: Semua barang2 dah siap sedia dalam kete tunggu mak buyong ni sakit je.. Cepatlah keluar baby.. Sobs sobs 

.Zara's kat Kampung.

Assalamualaikum

Huarghhh!!! Sunyinya rasa dunia ni bila anak2 xde. Zara's sekarang ni ade kat teluk intan. MIL bawak balik kampung selasa lepas. Dah lama sebenarnya MIL nak bawak diorang balik kampung tapi saje je kitorang lengah2 kan. Takut rindu hehe.. Sekarang ni disebabkan aku dah makin sarat, husband setuju je bila MIL cakap nak jaga diorang kat kampung. Mungkin MIL nak kurangkan beban kitorang agaknyee. Aku tau husband pun penat nak jaga kitorang. Keje dia sekarang banyak. Kat tempat keje banyak benda yang dia buat. Balik keje terus masuk dapo masak untuk isteri dengan anak2. Aku nak tolong dia x kasik. Dia swoh aku rehat je. Pastu anak2 dia yang layankan. Sedih tengok husband sobs sobs..


Dah seminggu lebih zara's kat kampung. Alhamdulillah setakat ni MIL cakap diorang x nangis lagi cari kitorang. Bila diorang tanya mana ayah mana ummi MIL cakap ayah ummi keje, diorang senyaplah. Xde nak mencari cari pun. Sonok agaknya dok kat sana sebab opah dengan tok rajin melayan diorang. Pegi pasar dengan tok naik motor padahal sebelum ni punya lah xnak ikut tok naik motor hehe.. Dah besar dah anak2 ku ni.

Tiap2 malam wajib kitorang berfacetime dengan diorang. Mula2 dulu ingatkan diorang akan nangis tengok muka kitorang tapi hampehh.. Buat x heran ade lah. Aku je yang emo lebih. 3, 4 malam jugaklah aku nangis sebab rindu kan diorang. Dalam kepala aku ni macam manalah diorang nak tido xde kitorang kan. Pastu mesti kesian sebab xde mak ayah.. Sungguh aku sedih. Tapi husband selalu pujuk.. Husband cakap anak2 kita dah besar dah pandai berdikari. Diorang lagi seronok dok kat kampung sebab bole jalan2 kat luar. Kalau kat sini asyik terkurung je. Hmm.. Lega sikit hati ni kan. Lagi satu tiap2 hari mesti MIL akan hantar gambar and video diorang. Terubat lah sikit rindu ni. Xdelah terguling2 aku rindu kat diorang.





Ni gambar masa mula2 diorang sampai teluk intan. Sedih tengok gambar first yang berpeluk tu. Sumpah nak nangis tapi MIL cakap dari naik kete sampai la masuk dalam rumah sikit pun x nangis :')



Awal2 tido kat luar MIL temankan diorang. Lama2 MIL ajak tido dalam bilik mau plak hehe..

Baru aku tau susahnya peritnya bila berjauhan dengan anak2. Sebelum ni diorang dok merap dengan kita je. Bila dah jauh ni pastu lama plak tu hati ni rasa sesak sangat. Setiap saat asyik pikir pasal diorang je. Tengok bantal or baju diorang mesti aku peluk pastu nangis. Jiwa mak2 sangat kan huhu. Husband je rilex. Bila aku tanya b x rindu kat anak2 ke. Husband jawab rindulah tapi b ni lelaki kena tunjuk macho. Hahaha.. Jawapan x bole blah sangat. Malam tadi sibuk ajak aku p tengok wayang. Sonok eyh b anak2 xde huh! Dah lama kot kitorang x p tengok wayang. Malam tadi p dah macam jakun sikit hehe. Wayang start pukul 10pm abes dalam pukul 12.50am. Fuhhh.. X hengat dunia.. Dah macam orang bujang gayanyeeee..



Last week aku dengan husband balik teluk intan sebab hati ni dah rindu sangat2 kat zara's. Masa mula2 sampai tu zara's tengok kitorang macam x kenal je pastu masing2 peluk MIL. Dalam kete kitorang bayangkan zara's mesti melompat lompat kalau nampak kitorang tapi rupanya x. Husband dukung amani tapi muka amani macam nak nangis. Aku tengok pun tau dia sebenarnya merajuk sebab kitorang tinggalkan diorang. Amalia pun sama aku tarik tangan dia kat aku dia xnak. Dia nak pegi ke MIL. Rasa macam nak jatuh air mata ni. X lama lepas tu zara's dah ok. Kejap je diorang macam tu mungkin sebab terkejut ke or protes sebab tinggalkan diorang dengan opah n tok.


Malam tadi masa kitorang nak balik beria ria cakap nak ikut kitorang balik. Xnak tinggal dengan opah. Bila bagi ipad dengan tab terus xnak ikut kitorang haha. Nampak sangat ipad tu lagi penting dari ayah dengan ummi. Siap lambai2 lagi time kitorang nak balik tu. Aku dah pikir mesti nty aku nangis tengok diorang kena tinggal tapi bila dah jadi macam ni rasa kelakar pun ada. Nak nangis pun x jadi hahaha. Tengok diorang macam tu hati ni rasa lega sangat. Xde la aku risau. X sabar rasanya nak bersalin.. Hidup rasa x complete tanpa anak2.. Zara's tunggu ummi tau nty ummi balik bawak adik untuk zara's :)


Till then, bubye

P/s: Sayang anak2 ummi. Muah ciked!

Saturday, December 6, 2014

.Bengang Oiii!!.

Assalamualaikum

Sabaq mak buyung.. Huh! Pepagi husband dapat message dari owner rumah mintak bayar deposit tambahan. Waddehell kan. Tetiba je ribut xdak angin xdak nak mintak bayar deposit plak. Alasan dia every month kami bayar sewa rumah lewat. Patutnya bayar 20hb sebab masa mula2 dapat kunci rumah dulu 20hb so dia nak kami bayar sewa rumah pun every month 20hb. Sah2 lah 20hb tu gaji tu x keluar lagi kan. 

Selama ni memang kami bayar lewat tapi dapat2 gaji memang husband terus bayar. Lama dah kami bayar camtu tapi baru sekarang dia meroyan camni. Memang geram lah aku. Darah ni meluap luap naik. Macam2 rasa ade. Rasa nak nangis pun ade sebab susah sungguh hidup menyewa ni. Nak beli rumah x mampu lagi. Rumah sekarang ni melampau lampau mahalnya. So, terpaksalah menyewa. Dengan nak beranak lagi, dengan perangai owner rumah macam ni lagi. Serabut kepala otak aku. 

Ade jugak terpikir nak cari rumah lain tapi bila bukak kat mudah Ya Allah... Sewa rumah sekarang pun dah ribu riban. Mahai nak mampos! Lagi satu leceh kalau nak pindah2 ni. Nak kemas barang pastu nty nak susun balik. Banyak keje nak kena buat. So, plan untuk pindah rumah tu tolak tepi dulu. Buat masa sekarang ni hadap la dulu dengan owner rumah tu. Insha Allah ade rezki nty nak beli rumah bole pindah rumah sendiri terus. Sekarang ni kita ikut jela cakap dia. Kang x pasal kena halau plak khenn, huhu.. Xpela.. Anggaplah ni semua dugaan dari Allah. Syukurlah Allah masih ingat kat kami.

Bubye

P/s: Semoga dipermudahkan semuanya.. Amin..

Monday, November 24, 2014

.Baby dah Engage.

Assalamualaikum

Rabu lepas aku ade appointment kali kedua dengan doc hospital sg buloh. Since uri dah naik ke atas, 2nd appointment ni doc just nak tengok result air kencing 24 jam n result darah dalam badan aku je. Eksaited sangat nak tau result, awal2 dah sampai kat hospital sg buloh. Xmau lambat2 nty queue panjang.


Hari tu dapat doc india. Laju je dia buat keje tapi okayla xde la membebel panjang sangat kan. Sampai2 je dalam bilik terus dia ajak scan sebab 1st appointment dulu baby breech. Kali ni nak tengok position baby dah pusing ke belum. Masa mula2 scan tu, doc terus scan kat tempat bedah dulu n doc tunjuk kat screen kepala baby dah kat bawah. Hooyayy!! Doc cakap ni dah engage ni. Dalam hati ni x abes2 bersyukur kat Allah SWT. Doc check air ketuban okay cukup. Berat baby dah 2.1kg. Normal untuk usia kandungan 34 minggu 3 hari time tu. So far semua normal :)

Dah abes scan doc bagitau result air kencing 24 jam. Normal dah xde terlebih protein pun. Darah pun ok. Doc cakap awak semua okay. So tunggulah.. Bole try bersalin normal. Alhamdulillah.. Rasa seronok sangat bila doc cakap macam tu. Aku je la kena jaga makan dan kesihatan. Harap2 semua nya normal lah sepanjang aku mengandung sampai lah aku bersalin nty. Kali ni harap sangat bole bersalin secara normal. Dah xnak rasa czer. Nak rasa plak nikmat bersalin normal. Korang doa2 kan lah eyh.

Bubye

P/s: Semua sebab Dia. Terima kaseh Ya Allah

Saturday, November 15, 2014

.Uri Bawah Part 2.

Assalamualaikum

Hari tu aku ade cerita pasal complication uri bawah kat sini. Last week aku ade appointment dengan doc hospital sg buloh. Macam biasalah prosedur nak check up2 ni. Sebelum jumpa doc kena amek air kencing, check BP, timbang berat badan and so on.


Nasib hari tu x ramai so xde lah tunggu lama sangat nak jumpa doc. Masa jumpa doc tu ade lah dia bagi consult sikit. Mukadimah katanya, huhu. Then pegi scan nak tengok kedudukan uri. Masa nak scan tu debor sangat rasa hati ni. Alhamdulillah.. uri dah naik ke atas. Syukur sangat2 masa doc bagitau gud news tu. Allah dengar doa aku n husband. Syukur. Pastu doc tanya aku nak bersalin normal ke czer. Ofcoz la kan aku jawab normal. Sapa yang xnak bersalin normal kan. Doc cakap kalau rezki aku keluar tanda masa 37 weeks or 38 weeks memang bagus sebabnya peluang untuk aku bersalin secara normal sangat cerah. Doa2 kan la ye.

Tapi hari tu urine test aku ade kantoi sikit. Uri dah ok sangkut plak tang air kencing huhu! Doc cakap protein dalam air kencing aku lebih +1. Kalau lebih darah tinggi bole naik. So, doc mintak aku kumpul air kencing 24 jam. Adoiiii lah. Aku buat hari ahad. Jenuh jugakla setiap kali nak kencing kena kumpul n simpan. Xpe.. Experience kan. Lepas ni kalau ade orang yang kena macam aku ni bole la aku share cerita haha! 

Next week ade appointment lagi dengan doc hospital sg buloh. Mudah2 mudahan semua result aku ok kali ni. Dan aku dah x sabar nak tunggu orang kat dalam ni keluar. Semua barang dia ummi dah siapkan. Tinggal nak masuk dalam kereta je lagi. Harap2 kali ni bole lah aku bersalin normal. Korang, tolong doakan aku eyh!

Bubye

P/s: Magic sangat bila doc bagitau uri dah naik padahal sebelum tu p scan uri still kat bawah lagi. Kuasa Allah kan sapa yang tahu. Allah sebaik2 perancang. Syukran Ya Allah!

Sunday, November 2, 2014

.Rutin Harian Sebagai Wanita Bekerjaya.

Assalamualaikum

Ewahhhhh! Tajuk entry tuh kelasss sangat tau hehe.. Saje je nak share dengan korang rutin harian aku. Aku ni kan wanita berkerjaya *cuitbahuawak* ade ke masa nak buat kerja rumah tangga plak kan. Haaaa.. Soklan tu kan membunuh sangat tau. Even aku ni keje tapi keje rumah tetap aku buat. Kadang tu memang letih sebab x abes letih kat tempat keje balik rumah kena buat keje lagi. Tapi sebagai seorang isteri nak xnak kau kena buat jugak. Tu salah satu tanggungjawab kite jugak kan.

Macam aku ni, pukul 5.30am dah keluar pegi keje sebab husband keje 6am - 6pm. Hantar anak2 kat pengasuh then terus shoot pegi keje. Pagi2 sebelum keje memang kitorang berdua makan dulu. Biasa memang kitorang bawak bekal. Masak la pape malam tu. Ni kes jimat. Minyak dah naik rege haihhhhh *lappeluhkatdahi*.. Balik sampai rumah pengasuh dalam pukul 7pm. Alhamdulillah, even lambat mana pun pengasuh x penah mintak bayaran tambahan. Memang rezki kitorang dapat pengasuh macam ni.

Rutin setiap malam aku dah siap2 buat jadual. Sebelum buat jadual tu aku discuss dulu dengan husband sebab banyak benda yang dia kena buat sebenarnya ^_^.. Setiap hari isnin, rabu dan jumaat adalah hari laundry. Ni keje aku lah sebab dari dulu husband memang x suka part2 baju nih. Dia lebih rela masak dari buat hal2 baju. Time tengah pregnant ni banyak keje yang husband dah ambik alih. Aku ade jugak buat sikit2 macam kemas rumah ke. 


Time weekend aku cuma buat keje rumah yang rare sahaja. Contoh, cuci peti ais ke.. Tu kira rare la kan sebab bukan selalu nak cuci. Bila kita dah ade jadual secara automatic nya semua dah jadi tersusun. Weekend aku dah x sebusy dulu. Lebih banyak masa untuk aku rehat. Just masak kalau husband OT dan jaga zara's saje. 

Sebenarnya x penah pun terpikir nak buat jadual bagai ni. Aku buat pun sebab ade terbaca dalam fb bahaha. Membantu betul fb ni. Dah 24 jam dengan fb je kan. Zara's bukan nak layan aku sangat. Diorang sibuk main berdua je. Sebab tu kalau weekend habes semua fb n instagram aku baca. Tv pun sampai dah xtau nak tengok cerita apa. Dulu memang susah nak jaga diorang. Sekarang ni Alhamdulillah senang sangat2. Tapi sekarang ni bila perut dah makin membesar aku x berapa nak mampu nak jaga diorang. Nak bagi mandi. Kadang tu kita xtau mood diorang mcm mana. Bukan tiap kali baik je. Ade time gaduh jugak sampai gigit2. Tu lah part yang aku x bole blah. Memang kena mintak bantuan husband. 

Esok dah start keje balik dah. Gini lah kan. Sekejap je rasa cuti. Nak tunggu cuti punyaaa la lamaaaaa hehe.. Tapi sebab nak carik duet punya pasal kena keje jugak kan. Xpela asalkan kita iklas bantu husband.  

Bubye

P/s: Dah xde keje time weekend, kite tido jelaa hehe..

.Nebes Angatt.

Assalamualaikum

Aik.. Pejam celik pejam celik dah masuk bulan november kan. Cepat sangat masa berlalu. Dan lagi sebulan je lagi aku nak beranak hihi. Nebes tau. Rasa macam x penah beranak je hihi tapi dah siap kena belah dah dulu. Kali ni harap lah dapat peluang rasa beranak secara normal. 

Petang semalam jalan2 p manjaku sg buloh. Kebetulan husband cuti so aku ajakla husband p cari barang baby yang belum cukup lagi. Alhamdulillah setakat ni 90% barang dah complete. Tinggal sikit2 je lagi barang yang nak dibeli. Barang aku confirm x beli lagi haha. Abeslah.. Jangan jadi macam dulu sudahlah. Menangis kau tepi bucu katil. 

Hari ni husband pun x keje. Aku mintak bantuan dia tolong basuhkan baju baby. Lepas ni bole lah packing bag dah pastu siap2 letak dalam kete. Masa zara's dulu semua x menyempat. Aku la punya pasal. Nanti2.. Kan husband yang kena buat semua. Cari spender aku x jumpa. Geram betul. Last2 kena marah dengan aku. Padahal dah tau salah sendiri, huhu!

Sekarang dah masuk 32 weeks. Memang dah rasa cepat letih sekarang ni. Aku x bole buat keje berat since aku kan ade placenta previa. Dan kalau aku berjalan lebih sikit or x cukup tido besok tu siaplah. Sakit la segala tambah2 sekarang ni aku kerap sakit kat bahagian bawah tuttttttt. Rasa macam nak tercabut je. Sabar la sangat2. Maybe effect dari PP tu kot. Nasiblah husband banyak tolong aku buat keje rumah. Tapi kesian tengok dia balik keje penat2 terus masuk dapo masak. Aku ni dia suruh rehat je. Hmm..

Xmau la sedih2 kan. Doakan aku semuanya berjalan lancar. Doakan jugak uri baby naik ke atas dan aku bole lah beranak secara normal. InsyaAllah..

Bubye

P/s: Lepas beranak nty janji kena rajin buat semua keje rumah. Ganti balik masa husband ni.

Saturday, October 25, 2014

.Selamat Hari Raya Eiduladha 2014.

Assalamualaikum

Hey! Salam eidul adha.. Malunyee nak post entry ni.. Dah berminggu minggu raya haji dah lepas aku baru sibuk nak post kan. Deepavali pun dah lepas hikhik. Lantok kau! Alhamdulillah dapat jugak hamba beraya kat kampung parit abas nan permai. Gittew sangat ayat aku tauu. Sapa yang x suka balik kampung sendiri oiii. Sonok angat2. Dapat jumpa mak, dapat makan masakan mak. Amaigad.. Tetiba windu kat mak sobs sobs..

Kitorang sampai kampung dalam pukul 9pm. Jalan ade sikit jammed sebab tu lewat sampai. Malam tu memang sepanjang jalan jammed. Tu pun aku tau dari twitter. Nasib kitorang terlepas sebab kami laki bini half day jumaat tu. 

Tahun ni menu raya ala kadorr saje. Menu wajib ade ketupat daun pisang. Ni sumpah feveret aku dari dulu kini dan selamanya. Tapi bab nak mengayam langsung aku failed haha! Jenuh mak aku ajaq satu pun x jadi. Tahun ni mak buat x banyak dalam 20 bijik je sebab buat sorang2 kan. Kalau ade kakpah bole la banyak sikit kot tapi kakpah x balik raya tahun ni die keje.


Menu lain yang glemer untuk famili aku ni ha.. Ayam masak golek. Memang feveret famili aku. Rasa dia lebih kurang macam ayam kuzi tapi lagi sedap ayam masak golek hehe.. Rempah dia memang rempah golek, orang kampung aku ade jual. Kat tempat lain rasanya xde. Tu yang kalau tetiba nak masak ayam masak golek ni susah sikit, ko kena balik kampung baru dapat masak. Selain tu, kaklai ade buat mee bandung. Nasib sedap sebab malam tu dia meroyan kuah mee bandung dia x jadi. Tetiba bangun pagi raya tu eh sedap plak. Ajaib sangat.





Tahun ni kitorang xde sambut meriah sangat. Baju pun pakai yang recycle punya. X koserr aku nak beli baju baru plak time pregnant ni. Pakai je baju yang ade. Zara's pun pakai baju lama. Jenuh mak dia ni punggah lemari cari baju diorang tskk. 



Ni je gamba yang mampu aku tatapkan untuk korang. Biasa2 je sebab iolss bukan retis haha!

Petang tu lepas asar siap2 pack terus shoot pegi teluk intan. Gini lah kalau kawen 1 negeri mesti kena balik dua2 rumah kalau x nty husband nangis hentak2 kaki. X koserrr lah aku nak pujuk.

Tu je cerita raya haji bagi tahun 2014. Even hambar je raya haji kitorang tahun ni tapi syukur sebab Allah dah beri kesempatan untuk aku beraya bersama famili yang tercinta. Terima kaseh Allah!



Bubye

P/s: trauma nak balik kampung bila ade je accident. So, please hati2 k.

.Shoppin Barang Baby, Yeayyy!.

Assalamualaikum

Penatnya lahaiii p gm klang semalam. Semata mata nak p cari barang baby. Semalam aku cuti. Husband pun x OT so kitorang memanfaatkan hari cuti ni p beli barang baby. Nak beli bila lagi kan. Kang lambat2 aku x larat. Sekarang dah masuk 31 weeks dah x larat dah nak jalan lama2. Lagipun semalam x ramai sangat orang sebab kebanyakkan orang keje. Kitorang je yang cuti sebab dapat replacement untuk awal muharram. So aman damai sangat shopping hehe..

P gm klang berdua je. Zara's awal2 kitorang hantar kat pengasuh ngeee. Nasib x bawak, kalau bawak mau diorang pengsan, kiri kanan elsa hahaha.. Banyak jugak yang kitorang dapat rembat. Beli pun yang penting n yang xde je. Xpyh nak membazir sangatlah kan. Barang2 zara's banyak yang bole pakai lagi. Barang2 Zara's dulu aku dah siap2 asingkan dah. Tinggal nak basuh semula je lagi. Tunggu nak beli sabun basuh ABD tu x beli lagi huhu.

Ni antara barang2 yang sempat aku shopping semalam. Baju siang baby. Kira macam baju basahan la.. 1 pasang rm10. Kain dia lembut sesuai untuk kulit baby. Pastu ade topi 2 helai. Topi tu beli sekali dapat booties n mittens. So dah jimat kat situ. Harga dia pun rm10 saje. Sapu tangan ade 8 helai rm20. Kain lembut xdela kasar.


Ni baju untuk tido malam. Beli 3 pasang jatuh 1 rm13. 1 pasang aku lupa berapa. Tapi kira okla. Susah kot nak dapat harga gini kalau beli kat mall kan. 


Ni ha paling aku suka. Dulu2 masa time Zara's xde fesyen cenggini. Ke aku xtau haha. Aku memang plan xnak beli rompers sangat. Cuma nak beli t shirt je. Alhamdulillah, round punya round jumpa t shirt dan seluar brand carter's. Memang cantik. Kalau korang tengok baju2 yang aku beli ni sure dah tau kan gender baby aku kali ni. It's a BOY!! hehe.. Tapi mata aku rambang tengok baju baby gegurl. Cantik angat2..


Mittens. Beli fesyen cenggini plak. 2 pasang rm12.


Socks husband yang pilih. 3 pasang rm10.


Rocker ni ingat nak beli kat online je sebab itu hari aku nampak kat fb ade orang tu jual rm160 include postage. Sebelum ni aku carik kat online semua harga rm160 ke atas.. Tu pun x campur postage tau. So aku pun deal lah dengan orang ni nak beli time gaji. Tup2 semalam kat gm husband jumpa rocker ni harga rm150. Terus rembat beli. Cian orang yang aku deal tu. Nak kena mintak maap bebanyak sebab dia dah harap kat kita kan. Aku pun x sangka semua ni huhu. Maapkan saya kakak..



Ini sajelah yang aku nak share dengan korang. Tu pun nak share kan. Iols xde niat nak tunjuk2. Dosa tau. X sabar nak tunggu baby ummi ni lahir. X sabar nak tengok betapa hepinya kakak2 zara ni bila dah ade adik baru. 

Bubye

P/s: Lagi sebulan nak keje. Marilah sama2 menghitung hari huhu..

.Rumah Bersepah Lahaiiii.

Assalamualaikum

Penatnyaaaa kalau hari2 cenggini. Dengan tengah sarat menyarat ni ekeke nak kena kemas rumah basuh baju bagai plak kan. Ishhhhh.. Mulut ni kan xde insuran sangat tau. Tu kan memang salah satu tanggungjawab isteri. Kan ke aku ni isteri mithali sannngattttt. Mesti la kena buat kan lagipun sejak pregnant ni perangai aku yang suka kemas rumah ni makin menjadi jadi plak hukhuk.

Korang tengok rumah sewaku yang cinonet ni. Kalau weekend cenggini lah keadaannya. Sakit jantung mak tengok tau. Zara's lah punya keje ni. Aku nak kemas pun macam x koserrr je sebab nty x sampai sejam mesti jadi balik. Biasanya aku biarkan je rumah bersepah camni cuma sapu sampah tu je yang mesti kena buat. Nty malam bila diorang dah tido baru aku kemas balik. Besoknya bersepah la plak grgggrrrr.. Macam sia2 je kan aku kemas hwahwa.




Rumah sewa aku ni kecik tapi barang banyak tu yang susah aku nak kemas. Macam toys zara's aku simpan dalam bekas (lupa nak amek gambo -_-'). Bekas ni sebenarnya dulu aku beli sebelum zara's lahir lagi untuk letak baju diorang. Sekarang aku letak toys diorang sebab baju diorang aku dah transfer ke lemari. Toys diorang ni kalau yang dah rosak aku buang. Bikin semak je sebab budak2 ni main ganas betoi. Takut gegurl. Baru je beli dah rosak. Nasib kitorang ni beli toys yang murah2 je. 

Bila ade budak kecik kat rumah ni kena banyak bersabar tambah2 orang yang kipas susah mati sangat dengan deko2 ni kan. Korang kena hadap la dengan perangai bebudak. Kita x bole nak harap rumah kita sentiasa bersih kemas dan so on. Biasa lah kan budak2. Diorang sebenarnya nak explore. Xpyh stress korang senyum kan aje. Tu based on experience aku la. Kadang tu geram jugak tapi pikir2 balik budak2 ni kecik lagi. Nak halang pun x bole kan. 




Hari ni weekend, husband biasalah OT cari rezki. Keje aku biasa lah layan kan si zara's ni tengok frozen. Xpun upin ipin. Nak basuh baju dah xde baju nak dibasuh. Aku dah settlekan time malam weekdays. So, weekend aku bole resttt.. Syorgaaaaa hahaha dada..

Bubye

P/s: kemas rumah ni pun salah satu exercise jugak. So, rumah kemas badan pun sihat. Eh!

Tuesday, October 14, 2014

.Uri Bawah Part 1.

Assalamualaikum

Sebenarnya aku tau pasal uri kat bawah ni sejak sebulan lepas. Time tu doc kat klinik desa mintak aku p scan kat klinik swasta untuk check perkembangan baby. Kan ke aku ade kencing manis.. Orang kencing manis ni kena buat scan setiap bulan untuk tengok berat baby normal or x. Dua kali p scan doc bagitau uri baby kat bawah. Time tu aku buat derk je sebab aku ingat uri kat bawah ni masalah kecik je *rasa nak lempang je*. Bukan aku xtau langsung pasal uri kat bawah ni tapi aku pikir selagi xde bleeding selagi tu still oklah. Bila scan kali ketiga still lagi kat bawah doc mintak aku refer ke hospital.

Bila dah kena refer ke hospital ni kira kes berat jugakla kan. Apa yang doc klinik bagitau kat aku uri baby ni dah kira type 2. Uri kat bawah or placenta previa ni ade 4 jenis. type 1 & 2 bole normal delivery. Type 3 & 4 kena caeser sebab uri tu dah tutup jalan keluar baby. Masa scan tu pun kepala baby kat atas. Doc cakap baby susah sikit nak pusing sebab uri kat bawah. Tapi kebiasaannya bila baby semakin besar, uri akan ikut naik dan baby kemungkinan akan pusing dengan sendiri. Aku harap sangat2 kejadian itu berlaku huhu!

Ramai orang suggest kat aku p berurut tapi aku x berani. Takut plak aku kang jadi pape x pasal2 plak kan. Kawan aku keje doc pun x kasik p berurut takut nty uri bole terlepas dari baby. Bole membahayakan baby dan ibu. Sekarang ni aku banyak berdoa kat Allah, baca Al Quran. InsyaAllah, Allah akan tolong hambaNya kan.

Sejak dapat tau uri baby kat bawah ni Alhamdulillah husband banyak tolong aku buat keje2 rumah. Time nak hantar zara's ke rumah pengasuh pun husband yang tolong dukung dua2 tu. Bayangkan kena angkat dua2 budak umo 2 tahun.. Hmmmm kesiannnyaaaa lahaiii bila tengok husband camtu. Nak tolong x mampu. Ade jugak aku cakap dengan husband rasa macam lepas ni nak stop dah pregnant bila ade complication macam ni. Husband cakap macam x cukup je, huhu.. B, baby dalam peyut ni pun x kuar lagi tau dah pikir anak yang seterusnye ke??

Lepas aku refer ke hospital aku akan update balik kat blog pasal ni lagi k. Saje nak share dengan korang yang akan or penah mengalami nasib yang sama macam aku ni. Okay tata titi tutu muah!

Bubye

P/s: Terima kaseh Ya Allah sebab beri ujian ni sebab aku tau dengan adenya ujian ni aku makin dekat denganNya..

Thursday, October 2, 2014

.Gemuk Kerrr?.

Assalamualaikum

Aku ni kan sejak nandung ni sensitip je. Besa la kan mak buyong. Tambah2 kalau dengan husband mesti nak kena sentap. Saja nak amek perhatian je. Tapi husband buat x layan *tumbuk dada dia tau*. 

Sekarang ni aku dah pregnant 7 bulan. Maka badan ni dah mengembang dengan jayanya. Tapi biasa la pomps kan kalau bab2 berat badan ko naik pastu ade orang mengeji ko mesti ko sakit hati kan. Aku pun macam tu jugakla sobs sobs.. Padahal ko tengah nandung apsal ko nak terasa hati plak kan. Tapi itulah hakikatnya seorang wanita. Nandung x nandung, bila kena kat batang idung ni weiiii rasa nak libas tudung ni kuat2 kat muka dia huh! 

Dahla keji aku cakap aku pendek pastu mengata plak dari tepi dah x nampak idung nampak pipi je. Kojaq sangat tau. Idung aku dah kembang kempis menahan marah nasib iolsss pandai control. 

Sekarang memang aku kuat makan ate lepas makan je 3,4 jam for sure aku lapar balik. Kalau setakat perut berbunyi je xpe ni sampai menggigil camne kan. Terpaksalah aku makan jugak. Sebab tu badan makin naik. Lagipun aku nandung lahhhhh. X faham ke dalam ni ade orang. Stresssss aku ni manusia macam ni. 

Bubye

P/s: lepas deliver kena diet kaw2. Ko tengoklah!

.Resepi Laksa Johor Sempoi Sangat.

Assalamualaikum

Amboiii.. Entry aku sejak dua menjak ni semua dok sempoi noo, haha! Tapi memang betul sempoi pun. Aku kan jenis malas. Semua benda nak cepat je. Biasa kan kalau laksa orang malas nak buat sebab ngenyoh sebab tu resepi aku ni aku buat sesempoi mungkin.

Gigih sangat aku hari ni masak laksa johor sebab last two weeks makan kat rumah cousin husband x pueh. Aku dapat makan 1 mangkuk kecik je. Dah semua benda aku nak lahap. Keji sangat. Ni kira 1st time mak buyong ni masak laksa johor. Teringin punya pasal. Kalau x, x koserrrr haku. Lagi 1 saja nak amek hati perut husband iolss. Feveret dia kan laksa sebab tu aku rajinkan diri belajo buat laksa johor. Sesekali tukar angin p johor plak. Asyik2 laksa perak je aku pun boring.

Meh aku nak share sikit resepi laksa johor sempoi aku.

Bahan2:
1/2 paket spageti
1 1/2 cawan santan
1paket kecik Kerisik
Ikan sardin 7 ekor
3 sudu cili kisar
3 sudu kari ikan babas
Garam
2 keping asam keping


Bahan kisar untuk tumis:
2 batang serai
Sebiji bawang besar
1 inci halia
1 paket kecik udang kering

Ulam:
Timun
Taugeh
Daun kesum
Kacang panjang
Limau kasturi
Bawang besar

Cara2:
Macam biasalah kalau nak buat laksa ikan sardin tu kena rebus dulu. Ada orang kukus tapi iols x pandai nak kukus. Sejak dari azali memang aku akan rebus. Dah rebus asingkan daging ikan pastu blend. Blend guna air rebusan tadi. Jangan buang plak. Pastu tulang ikan pun korang blend jugak. Tapi nty bila nak masuk dalam periuk kena tapis la kalau x banyak tulang.

Masukkan minyak pastu tumis bahan2 yang dah kisar. Bila dah naik bau korang letak kari ikan babas. Goreng kejap pastu letak cili kisar. Bila dah pecah minyak masukkan ikan sardin yang dah siap blend tu. Masukkan santan dan air sikit. Last2 nty letak kerisik, garam n asam keping. Gittew je nak masak kuah laksa johor. Cara nak rebus spageti x perlu citer kot. Korang dah khatam kan bab tu. Laksa johor ade sambal dia tapi aku makan pakai sambal belacan je. Sebab memang aku dah siap buat awal2. Sedap je hihi..






Bubye

P/s: dah bole meniaga catering dah aku ni okeh!

.Minyak Naik Oiiii.

Assalamualaikum

Kahkahkah!! Cantik2 nak balik raya haji minggu ni harga minyak dah naik. Sep sikit! Baru je weolss kira budget untuk bulan ni. Mesti kena kira babe sebab bulan ni kan kitorang pegi melaka pastu minggu ni raya haji, nak balik dua kampung tau. Tu belum kira makan minum beli barang lagi. Rakyat marhaen macam weolss gini lah.. Semua kena kira, kalau x budget larikkkkk.. Hujung bulan makan megi sobs sobs..

Malam tadi bukak fb banyak benor orang up status pasal harga minyak naik. Macam2 status la keluar. Luahan perasaan katanya.. Xpela labuuuuu.. Naik 20 sen je.. 20 sen tu sikit je macam nak beli gula2 untuk anak2.. Baru2 ni memang x bole terima lah apa semua lah, lepas ni semua orang lupa lah hihi!

Bubye

P/s: tengah berkira kira nak balik raya ke x ni.. Kalau x balik nangis mak aku tepi bucu tangga sobs sobs..

Wednesday, October 1, 2014

.Stressnyaaaaa Lahaiiiii.

Assalamualaikum

Sungguh aku stresssss sangat di kala ini. Sejak dua menjak ni stress aku menjadik jadik. Takuit naik darah tinggi ni *pitam*.  Stress dengan keje, stress dengan life, stress dengan macam2.

Aku ni kan mana bole bosan sikit bila dah start bosan mula lah datang stress aku. Sekarang ni aku dah start stress dengan keje aku. Hari2 aku buat mende yang sama. Korang bayangkan lah hari2 menghadap benda yang sama, update, plan.. X mencabar langsung *jeling sebelah mata*. Tapi kalau ade problem dengan plan yang aku dah buat tu x jadi matik jugak aku nak buat plan lain. Tup2 stress lain yang datang. Aduiii. Penah dulu sampai aku jumpa boss sebab aku mintak nak belajar benda lain. Tapi boss aku x kasik. Dia swoh aku focus dengan keje aku sekarang. Hmm..

X abes stress dengan keje, aku stress plak dengan life aku. Pehal lah stress ni datang bertingkek tingkek. Xtau la orang lain rasa macam aku ke x. Tapi aku rasa ekeke. Hari2 buat mende yang sama. Pagi2 pukul 4.30am dah bangun. Siap mandi, kemas baju anak, kejut anak, hantar anak2 pegi rumah kak wan. Bila dah sampai tempat keje buat keje yang tiap2 hari aku buat. Stress jugak tu. Dah abes keje, balikla ape lagi. Nak balik tu kena hadappp jammed. Amaigad. Kadang letih sampai iolss tito. Sampai rumah, terus bersilat kat dapo masak dinner. Lepas tu tengok tv. Kalau ade keje lain basuh baju, sidai baju. 

Camtulah rutin aku tetiap hari. Jenuhhhh lah nak hadap life macam ni. Umo baru 26 tahun kot tapi dah bosan dengan life sendiri. Hadappplahhhh juju * nangis teresak esak*. Tingin nak jadi macam orang lain. Bergumbira, tengok wayang, jalan2. Arghhhh.. X lama gila la aku ni. Nasibla labuuuuu..

Bubye

P/s: kena cepat control emosi. Iolss kan nandung. Huuuuuu..

.Enjoyable Trip.

Assalamualaikum

Hi peeps!! Sowey la busy nauuu lately. Nak hadap blog kite x mampu. Last week busy memanjang dengan keje dengan check up. Minggu ni kite bole napas sikit kot sebab isnin lepas kite mc. Demam katenye.. Demam2 pun gigih kite update blog sebab windu sangatlah kat blog yg x seberapa ni huhu! Hari ni pun kite amek el sebab zara's demam. Jangkit kot..

Ekceli aku nak citer pasal latest vacay famili aku organize. Lama sangat aku tunggu nak p bercuti. Dua tiga menjak ni iolsss so stress. Dahla nandung stress plak tu. Cannot2 nty darah tinggi naik pulok. 

Okay, sabtu lepas kitorang sefamili p bercuti ke melaka. Tujuan utama sebab nak sambut bufday bebudak, zara's, yayan dan awish. Semua lahir bulan september. Jauh nauuu sambut bufday kan. High class sungguh bebudak tuh! Xpe tahun depan x payah sambut dah hahaha. Kitorang gerak ke melaka dlm pukul 10am. Memang plan nak terus shoot ke tempat penginapan. Kitorang amek apartment A famosa resort. Ni kira kali kedua kitorang tido kt A famosa. So far, memang puas hati sebab apartment dia luas dan yang penting ade cowboy town.

Hari sabtu tu kitorang lepak dalam bilik je. Sampai2 terus makan sebab memang kiut2 masa untuk berlunch. Nasib maktih dah siap2 list untuk masing2 bawak bekal. So kitorang berportluck sajo. Sangat2 sedap sampai berlebih2 plak. Perut aku kat sana sentiasa terisi. Sonokla baby hehe. Petang sikit kitorang turun bawah bawak bebudak mandi kat pool. Yang paling seronok si yayan la. Semua orang dia kacau. Gengster kan. Dia tolak2 orang kt pool la. Bila kitorang acah dia kat pool adult tau plak nangis hahaha. Gengster x bole blah. Pastu siap bole lemas kat pool budak2. Konon nak lompat tapi terlemas. Nasib kak nisa perasan dia lemas. Kitorang semua gelak hahaha!








Malam tu kitorang p cowboy town. Tapi sebelum tu sambut bufday bebudak tu dulu. Time kaseh makngah aka kakpah sebab sponsor kek. Orang nye xde sebab last minit kena keje. So, nak sedapkan hati semua orang dia sponsor la kek. Jadi lerr kakpah. 

Mehle kite tengok gambar2. Cikedaut!




Ni gambar kat cowboy town. Ni kira kali kedua la aku pegi. kali ni x berapa havoc sangat sebab banyak binatang xde. Dulu ade orang utan siap amek gambar lagi, kali ni xde la plak. Tiket masuk x salah aku RM58 per head. Tiket maktih belanja. Time kaseh maktih. Kitorang pegi melaka ni semua orang sponsor. Kitorang bawak badan je, ngeeee..











Esoknya kitorang check out awal dalam pukul 10am sebab nak jalan2 kat banda melaka. Dah pegi melaka xkan x jalan2 kot kan. Tapi cam nyesal plak check out awal sebab time kitorang kat banda melaka tu dah tengah hari. Panas gilerr sampai aku pening kepala. Dahla parking jenuh pusing baru dapat. Aku rasa dekat sejam kot cari parking je. Kitorang sempat pegi shopping baju je. Tu pun beli baju untuk anak pengasuh. Barang kitorang satu pun xde huhu. Aku la sibuk paksa husband balik sebab x tahan pening n kaki lenguh. Gini lah kalau mak buyong x sedar diri. Perut dah sarat sibuk nak jalan. Ngalahkan orang sihat. 



Sampai rumah pukul 4.30pm gitu. Sonok sangat tapi terkilan sebab x pueh jalan je grgrrrrr. Xpela next time ye b. Tapi lepas deliver n tunggu baby besar sikit bole la bawak jenjalan lagi. In while kena buat tabung for da next vacay. Banyak oooo nak pakai duet sekarang. Bukan bole sesaje nak pegi bercuti. Dah cukup ongkos baru bole jalan. Kalau x sila duduk rumah saje, ngeeee..

Bubye

P/s: Next trip plezzz!! Famili iolss memang hantu jalan!