Wednesday, October 1, 2014

.Enjoyable Trip.

Assalamualaikum

Hi peeps!! Sowey la busy nauuu lately. Nak hadap blog kite x mampu. Last week busy memanjang dengan keje dengan check up. Minggu ni kite bole napas sikit kot sebab isnin lepas kite mc. Demam katenye.. Demam2 pun gigih kite update blog sebab windu sangatlah kat blog yg x seberapa ni huhu! Hari ni pun kite amek el sebab zara's demam. Jangkit kot..

Ekceli aku nak citer pasal latest vacay famili aku organize. Lama sangat aku tunggu nak p bercuti. Dua tiga menjak ni iolsss so stress. Dahla nandung stress plak tu. Cannot2 nty darah tinggi naik pulok. 

Okay, sabtu lepas kitorang sefamili p bercuti ke melaka. Tujuan utama sebab nak sambut bufday bebudak, zara's, yayan dan awish. Semua lahir bulan september. Jauh nauuu sambut bufday kan. High class sungguh bebudak tuh! Xpe tahun depan x payah sambut dah hahaha. Kitorang gerak ke melaka dlm pukul 10am. Memang plan nak terus shoot ke tempat penginapan. Kitorang amek apartment A famosa resort. Ni kira kali kedua kitorang tido kt A famosa. So far, memang puas hati sebab apartment dia luas dan yang penting ade cowboy town.

Hari sabtu tu kitorang lepak dalam bilik je. Sampai2 terus makan sebab memang kiut2 masa untuk berlunch. Nasib maktih dah siap2 list untuk masing2 bawak bekal. So kitorang berportluck sajo. Sangat2 sedap sampai berlebih2 plak. Perut aku kat sana sentiasa terisi. Sonokla baby hehe. Petang sikit kitorang turun bawah bawak bebudak mandi kat pool. Yang paling seronok si yayan la. Semua orang dia kacau. Gengster kan. Dia tolak2 orang kt pool la. Bila kitorang acah dia kat pool adult tau plak nangis hahaha. Gengster x bole blah. Pastu siap bole lemas kat pool budak2. Konon nak lompat tapi terlemas. Nasib kak nisa perasan dia lemas. Kitorang semua gelak hahaha!








Malam tu kitorang p cowboy town. Tapi sebelum tu sambut bufday bebudak tu dulu. Time kaseh makngah aka kakpah sebab sponsor kek. Orang nye xde sebab last minit kena keje. So, nak sedapkan hati semua orang dia sponsor la kek. Jadi lerr kakpah. 

Mehle kite tengok gambar2. Cikedaut!




Ni gambar kat cowboy town. Ni kira kali kedua la aku pegi. kali ni x berapa havoc sangat sebab banyak binatang xde. Dulu ade orang utan siap amek gambar lagi, kali ni xde la plak. Tiket masuk x salah aku RM58 per head. Tiket maktih belanja. Time kaseh maktih. Kitorang pegi melaka ni semua orang sponsor. Kitorang bawak badan je, ngeeee..











Esoknya kitorang check out awal dalam pukul 10am sebab nak jalan2 kat banda melaka. Dah pegi melaka xkan x jalan2 kot kan. Tapi cam nyesal plak check out awal sebab time kitorang kat banda melaka tu dah tengah hari. Panas gilerr sampai aku pening kepala. Dahla parking jenuh pusing baru dapat. Aku rasa dekat sejam kot cari parking je. Kitorang sempat pegi shopping baju je. Tu pun beli baju untuk anak pengasuh. Barang kitorang satu pun xde huhu. Aku la sibuk paksa husband balik sebab x tahan pening n kaki lenguh. Gini lah kalau mak buyong x sedar diri. Perut dah sarat sibuk nak jalan. Ngalahkan orang sihat. 



Sampai rumah pukul 4.30pm gitu. Sonok sangat tapi terkilan sebab x pueh jalan je grgrrrrr. Xpela next time ye b. Tapi lepas deliver n tunggu baby besar sikit bole la bawak jenjalan lagi. In while kena buat tabung for da next vacay. Banyak oooo nak pakai duet sekarang. Bukan bole sesaje nak pegi bercuti. Dah cukup ongkos baru bole jalan. Kalau x sila duduk rumah saje, ngeeee..

Bubye

P/s: Next trip plezzz!! Famili iolss memang hantu jalan!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.