Monday, November 28, 2011

saya dh x sabar nak kawen!

Assalamualaikum.


Hai! agak gatal bkn entry ari nih.memandangkan sudah tidak lame lg saya(sdh btukar dr aku supaya lebih sopan) akan menikah maka hati saya sudah membuak2 utk menukar status saya.ya,mmg sekarang musim orang bekawen sbb tuh bila saya bukak fb hnya ada gmba2 org bekawen saja.tgkla bila dh smpai turn saya besok saya akan pastikan saya upload gmba2 kawen saya berguni-guni,hahaha! (sila jgn muntah)


Saya tidaklah gatal sgt seperti entry di atas cuma baru2 ni bila bln nov akan hilang dan bln dec akan menjelang fikiran saya sudah mula tidak keruan.semangat ke keja juga sudah tiada.asyik fikirkan majlis perkahwinan saya yg akan berlangsung tidak lama lagi.muka makin comot bdan makin berlemak tambah2 di kawasan perot yg mana saya terpaksa membeli korset utk menyelesaikan masalah itew.tp Alhamdulillah tanpa bantuan korset saya berjaya memakai baju nikah saya dengan jayanya tanpa ada sebarang bonjolan di perot,yeay!! (buang duit je)


InsyaAllah,bila balik kg nty saya akan buat appointment utk buat spa for bride.sudah survey dan hrganya hnya rm150.murah kan sbb pakej ni termasuk lulur,facial muka,bleaching n sauna.wah,dah x sabar nk berspa ;) okay,stop sini dulu sbb saya perlu tgk tv yg dari tadi asyik mengganggu konsentrasi saya utk menulis blog.


bye.





Wednesday, November 23, 2011

dah x lame dah

Assalamualaikum.

Selamat hari rabu. ;) gembira tp hati sudah berdebar2..dh mula rase cuak,takut mcm2la.lagi 22 hari lagi aku akan menamatkan zaman bujangku.aku masih x percaya yang aku akan kawen pada usia aku 23 tahun.ya,masih mentah lagi tp aku dh bersedia dr segi fizikal dan mental utk menjadi seorang isteri.yg menjadi masalah skng aku x mampu nk tahan nafsu mkn aku.lepas je aku bertunangsemangat makan aku makin menjadi-jadi.badan dah makin naik,aku dah mula risau.takut klu2 baju nikah aku x muat.eii,seram plak bila aku pikirkan.aku nekad mulai esk aku nk start diet balik mcm dulu2 sebelum aku bertunang.

Aku igt nk start puasa,alang2 bole bayar puasa terus ye tak?aku igt nk puasa sampaila dekat nk kawen.xpe,tahan sikit lepas kawen nty bole mkn byk2,hehe.lagi satu,aku penah dgr org ckp nk dekat2 kawen ni klu bole puasa la seminggu utk naikkan sei dan mse bersanding nty peluh x keluar,bole percaye ke?aku pn xtau..tp aku igt nk buatla.mne tau btul2 seri naik bdn pn bole slim klu puasa ni,hehe..

rindu saat ni..rase mcm nk btunang lg sekali bole x?hihi

p/s: Harap2 semangat nk kurus tu masih ade la ya.

so sweeet

Assalamualaikum.

Lamenye x menjenguk blog ni.sdih tgk blog dh makin berhabuk.fuh2! sgt2 busy skng ni smpai x menang tgn nk buat keje.keje ni x siap ditambah dgn keje lain plak.cmno nk siap klu cenggitu,ye tak?hehe,papelah..actually,aku nak cerita psl wartawan tv yg baru je kawen.


Aha! michelle melodi akhirnya menamatkan zaman bujangnya dgn pengacara tv3,deqwan (pengacara Remaja).michelle ni sbnrnye dh memeluk Islam pada 27 Julai lalu dan nama Islamnye, Dalili Michelle Abdullah Wee..alolo.tomeinye nama dalili tu ;)

Terkejut jgk aku bila michelle kawen mcm tetiba je,xde angin xde ribut tiba2 kawen.nth2,mmg dh kecoh agaknye diorng nak kawen,aku sorang je xtau,hehe.agak ketinggalanla aku ni.x sangka plak michelle rupanya bercinta dgn deqwan ni.mmg secocok dan sepadanla.


Tgk tu,x sangka michelle secomel itu.sblm ni nmpak muka die serius je bila jd wartawan melodi kan tp time ni mmg nmpak bahgia lah! semoga berkekalan la hendaknya,Amin.

p/s: try tgk video pre wedding michelle & deqwan (nasi goreng cina) by CST production.so sweeet!!

Wednesday, November 16, 2011

.30 days.

Assalamualaikum.



Fuh! lagi 30 ari je lagi nk melangkah ke alam bahgia.hehe..x sbar rase nye nk tukar status tp kadang2 takut jgk.nk pikul tanggungjawab seorng isteri ni bukan senang lebih2 lagi budak muda mcm aku ni (muda ke?hehe)tapi xpe,aku mmg dh bersedia dari segi mental dan fizikal,ceewah!

Skng ni mcm2 benda aku x siapkan lagi..haih.kad jemputan pon still in progress.design aku dh siapkan cuma tggu nk print je.nk pegi print pon aku xde masa.keje aku byk sgt2 skng.mkin lama mkin bertimbun.igtkan ujung2 tahun ni bole lah relax tp yang hadoo!!

Klu aku tgk kt pakcik google,dlm sebulan biasanya bakal pengantin dh siap smuanya tp aku x.mcm2 lagi nk siapkan.xpe,aku kena rajin curi masa utk siapkan semua nih!

p/s: sabar ya juju!

Saturday, November 12, 2011

icha.yayan

Assalamualaikum.

Mak su rindu banget sama bdk2 nih!










p/s: bila depan mata geram bila dh jauh rindu plak..hmm.

Friday, November 11, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum.

Hehe..sejok hati entry aku ari ni kan.benda paling penting dh settle.Alhamdulillah..

*muka hepi :) 9th Nov 2011 (rabu) 

Tuesday, November 8, 2011

.Hepi Eid Adha.

Assalamualaikum.

Hye! nk share gmba2 mase raya korban itu ari.x byk tp adela sikit.best2 sbb dpt mkn sup daging,rendang ayam,ketupat.sampai pening dh kepala ni,hoho







p/s: nk kena start kuruskan bdn balik..huhu


.insan bernama kekasih.

Assalamualaikum.

Suka sgt2 lagu ni. :) 


p/s: cantik model ni kan.bila bace lirik lagu ni tenang sgt dan mcm dihargai! utk my incik tunang..syukran Ya Allah!

Monday, November 7, 2011

.dugaan bertunang.

Assalamualaikum.

Dugaan mase bertunang mmg pahit.setiap psgn selalunye msti ade dugaan masing2 tp ikutla pd jenis dugaan yg kita dpt.ade yg dugaan psl duet,bergadoh.mcm2la.aku plak sepanjang bertunang ni asyik gdoh je tp xdela smpai kronik.biasa la org ckp klu bercinta ni x gdoh x sah tp bila selalu sgt gdoh takut jgk sbb tarikh dh nk dekat.

Hmm.buat mase skang aku malas nk pikir psl dia.biarla hbgn ni elok balik dgn sendirinye.aku dh penat pujuk diri sendiri.




Saturday, November 5, 2011

P.E.N.I.N.G

Assalamualaikum.


Hi! sehari sblm menyambut Aidiladha.semua mesti tgh busy kan nk prepare lauk utk esk.tp aku dpt curi2 mase nk hupdate blog ni.almaklumla rindu ble tinggalkan blog ni lame2 ade je benda aku nk cerita.


Ari ni pagi2 dh pening psl nk kawen.smlm mak aku ade col org kampung aku yg anak die ade nk kawen hujung bln ni.makcik ni ckp tok kadi (tok kadi sama yg akn nikahkan aku) xnk nikahkan anak die kt masjid sbb masjid tu kari'ah lain.klu nk die nikahkan jgk buat kt rumah atau masjid kari'ah sndri.sbnrnye aku dh siap plan nk nikah kt masjid tu sbb masjid tu baru n cantik tp xde rezki aku.so,buat kt rumah jela,huhu..


Lagi satu pening psl doc nikah yg still pending lg.fmily aku dh bising npe lmbt sgt htr doc nikah.mne x nye,incik tunang aku tu yg lmbt sgt siapkan doc nikah die.aku tggu doc die je.pasni nk balik kg plak nk mintak cop kawen.aku hrap sgt2 semuanye berjalan dgn lancar.xde masalah dan dipermudahkan semuanya.ni nk col naib kadi pon takut. (tok kadi pegi indon) takut kena marah sbb bru skng nk siapkan doc nikah.argh,lantakla..asal aku dpt kawen sudah,hoho


p/s: blik kg nk amek cuti lg,huh!


Friday, November 4, 2011

.list for my wedding.

Assalamualaikum.

Hyaip! at last,nk share dgn uols list for my wedding yg tinggal beberapa ari je lg.fuh! xde rase pape lg,hoho.masih di tahap waras dan bole berfikir dgn baik.xtau mase nk dekat nty rase lain mcm ke tp tu kena tggu la.x sabar nk ade perasaan mcm2 time tu.haha,cuak,takut segala mcm rase ade.okay2,asyik cokcek je.here my checklist.

DATE
Nikah: 16th Dec 2011
Bride's Reception: 17th Dec 2011
Groom's Reception: 25th Dec 2011

THEME COLOUR
Nikah: Pearl
Bride's Reception: Purple+pink
Groom's Reception: Yellow 'sultan' :B

FOR NIKAH
Duit Hantaran: Done
Mas Kahwin: Done
Tok Kadi: Pending
Kursus Kahwin: Done for both (22th - 23th Oct 2011)
HIV Test: Done for both (24th Oct 2011)
Nikah Form: Pending
Tok Kadi Form: Pending

FOR RECEPTION (GOTONG-ROYONG)
Canopy: Booked
Pelamin: Booked
Meja Pengantin: Booked
Bilik tidur Pengantin: Booked
PA System: Booked

WEDDING ACCESSORIES
Nikah: Baju+veil --> in progress
         Kasut --> pending
Bride's Reception: Booked
Groom's Reception: Booked

HAND BOUQUET
Nikah: In progress
Bride's Reception: Pending
Groom's Reception: Pending

OFFICIAL PHOTOGRAPHY (OP)
DONE --> Phoyography


OTHERS
Invitation Cards: Pending for print
Doorgift VIP: Pending
Wedding Favors: Pending
Wedding Guestlist: Pending
SPA treatment: Pending

Banyaknye yg pending lg..dh start pening kepala.keje plak makin byk.nasib baik ade kakak2 yg sudi membantu klu x mesti susah terkontang kanting sensorang.doakan agar semua dipermudahkan ya!




p/s: tggu mood datang nk pikir smua ni,haih!

Thursday, November 3, 2011

.rindu.!




im fat.is it okay.?

Assalamualaikum.

Alahai juju..npela susah sgt nk diet ni?tggl bpe ari je lg nk kawen.please dear,think about urself.jgn menyesal nty.dh xde ape nk ckp.sgt menyesal sbb byk mkn ari ni.aku dh perasan bdn dh naik tp still x bole control.cmne ni?susahnye!!

p/s: kena puasa kot,bole byr ganti terus.bijak2..


.i miss u.!

*really miss u..

p/s: bila nk dating hah?

.snap snap snap.













f.a.r.e.w.e.l.l

Assalamualaikum.

Hye! gamba dh lame sekitar bln july yg lalu tp baru skng nk sebarkan gamba2 nih! pemalas pnye bdk,hoho.farewell for kak farid, one of da veteren trainer.best,sbb dpt mkn byk2 dr pg smpai ptg.biasa klu buat mkn2 kt opis ni 1 ari kitorng x buat keje asyik mengadap makanan je :)







p/s: bila lah lagi nak makan2 mcm ni?lapar la tgk nasi tomato.nak makan!

Wednesday, November 2, 2011

.alkisah HIV test.

Assalamualaikum.

Hi! cerita dh lame x lame jgkla tp baru nk post kt blog,hoho.dh lame blog ni x berbau entry psl wedding kan.asyik post benda lain je.xpe,blog ni mcm2 cerita ade.okay2,aku nk cerita psl experience aku buat HIV test 24th Oct 2011 (isnin)yg lalu.dat day aku cuti 1 ari walaupun appointment HIV test ni dlm kol 2pm.aku malas nk amek half day sbb nty bos aku suruh amek lg half day utk cukupkan 1 ari cuti.baik aku cuti 1 ari terus selesa bgn pagi xde la kalut2 nk pegi keje.

Utk bakal2 b2b yg nk buat HIV test,make sure col dulu mane2 klinik kesihatan(KK)yg korang nk pegi utk buat appoinment.klu nk walk in je aku x sure sbb setiap klinik yg aku col semua kne buat appoinment dlu.jgn main terjah je takut nty bila korang pegi tibe2 dh penuh,buang masa dan rugi je cuti korang.so,col dulu n buat appoinment.mcm kes aku,incik tunang yg col kan klinik kesihatan kelana jaya.incik tunang col awal bln 10 n kitorng kne dtg end of oct.nampak sgt ramai yg nk kawen hujung thn ni.HIV test ni start dlm pukul 2.30pm dan hanya 10 org sahaja dlm sehari dat's why kena buat appoinment sbb dh letakkan kuota utk HIV test ni.

Kitorng sampai KK kelana jaya dlm pukul 1.45pm.solat jp kt klinik tu then queue utk daftar kt kaunter 1.kitorng bwk HIV form sendiri (utk b2b dr perak masa amek borang nikah perak mmg dh disediakan HIV form.bwk je borang tu pegi KK)ade kekeliruan sikit kt sini sbb kwn aku org perak jgk tp mase die buat HIV test die guna borang kt KK.don worry,same je.mase kt kaunter 1,staff KK akan kasi 1 borang kecik die kepilkan sekali dgn HIV form kita sekali,after fill up the form,htr balik kt kaunter 1.jgn x htr nty jd mcm kitorng,hahaha.sbbnye my incik tunang x dgr staff tu suruh htr balik form tu.kitorng ni bijak sikit,lpas dh fill up smua,kitorng pn dudukla kat kerusi tggu nombor naik.nasib baik kitorng duduk depan,staff tu nampak kitorng pegang form,die suruh htr kt kaunter 1.patutla nombor x naik2 rupanye form x htr,hoho.tggu kejap,ambik form n kena byr rm1.then kena pegi kaunter 20 utk amek darah.

Nak amek darah ni kejap je tp takutnye ya Allah..berdegup-degup jantung aku.mcm la x pnh amek darah tp xtaula kenapa takut sgt,sbb ade incik tunang kot,hehe..1st name aku yg dipanggil,bg tgn yg terketar2 tu x smpai bpe saat dh siap.kena pegi plak kaunter 8 utk tggu result HIV.byk btul kaunter kan!


Mase tgh tggu result HIV,incik tunang tgk jari aku menggeletar.dibantai nye gelak kt aku,hampeh btul! yelah,aku ni klu bab2 mcm ni mmg selalu nervous,menggeletar abes.x perasan plak mcm mne bole kantoi dgn incik tunang.malunye!!

Dlm 20min mcm tu,result dh siap dan kitorng bole KAWEN!!! yeay..Alhamdulillah,tidak reaktif.utk HIV test ni amek mase dlm 1 jam je dh siap semua :) tp baru2 ni baru perasan mase incik tunang nk htr borang nikah,result HIV tu KK kelana jaya bg salinan je.yg betul pnye xtaula die htr kt mne.abg incik tunang dpt form yg betul,kitorng pnye dpt salinan.nthla,tggula kputusan dr phak agama.klu lepas,Alhamdulillah..

p/s: sori,gamba lupa nk amek sbb i nervous okay!

Tuesday, November 1, 2011

.cinta elysa.

Assalamualaikum.

Haip! byk jgk ari ni entry dikeluarkan,hehe.semangat dan idea tgh ade beb! actually baru abes tgk drama bersiri slot Lestary kt tv3,cinta elysa.aku bkn peminat tegar cerita ni sbb tiap2 minggu aku skip jgk tgk cerita lain.tp mlm ni saje2 try mengade nk tgk cerita ni mne tau dpt menusuk hti aku memandangkan si hero n si heroin ade kesah kontroversi,heh! xnaklah gosip lebih2 sbb x bestlah blog ni jd blog gosip gosipper.




Bagi sinopsis sikit ya.cinta elysa mengisahkan cerita tentang Aril(Botak) yg terpaksa menjalankan tanggungjawab menjaga ibu saudara dan sepupu2 nya yg membenci dan memusuhinya.bapa saudara die sblm meninggal dunia mewasiatkan Aril supaya menjaga keselamatan anak-anaknya.watak Aril adalah seorang yg samseng dan dianggap liar dan dibenci ibu saudara dan sepupu2 nya.jd,dlm keadaan dibenci dia terpaksa menjalankan amanat bapa saudaranya walaupun terpkasa berhadapan dgn ibu saudaranya yg menjd penghalang.walaupun Aril nmpk liar tp dlm diam,Aril menaruh hati kpd Elysa(Fasha).camtulah serba sedikit sinopsis cerita cinta elysa ni.

Bagi pendapat aku,jln cerita agak best dan mmg bestlah klu nk layan tetiap minggu.lg best sbb nk tgk muka botak yg agak jantan.jantan beb sbb dh ade misai,hoho.gatai sekejap! so,minggu dpn bole layan lg ya!

p/s: perasan x aku asyik post cerita botak berlakon ja??

.si Gadis youtube.

Assalamualaikum.


p/s: very da talented.luv it!

.banyak nya blackhead.!

Assalamualaikum.

Hai2 semua.mood x hokey sbb muka ni dh makin byk blackhead.kat hidung,kat pipi.smua ade.dh naik comot muka ni tau! sebenarnye,masalah blackhead kt muka ni dh lame tp aku x endahkan.mmg muka aku ni jerawat x selalu tumbuh tp blackhead je yg byk dat's why aku x ambik pusing sgt.aku pikir blackhead ni x mengganggu muka aku sgt.tp baru2 ni baru tersedar yg blackhead dh terlampau byk sgt bila pegang je hidung rase sgt2 kasar n bila tgk kt cermin pipi2 ni byk sgt hitam2..eii,malu nye bila pkir balik ari2 org tgk muka aku..msti dlm hati diorng ckp byk btul blackhead muka juju ni.ngeri betulla,sob sob..


Mcm mne sbnrnye blackhead ni bole terjadi? sumber dari pakcik google ckp,blackhead ni terjadi disebabkan oleh liang2 pori yg tersumbat.puncanye dari debu2 kotoran atau sisa2 make up yg kita x cuci dgn betul dan teliti.mmg betul pn,aku ni sbnrnye x berapa rajin nk basuh muka.cukupla cuci dgn air.teruk kan,skng muka dah jd mcm ni meratap hiba la aku.dhla nak kawen,malu oo dgn pak andam nty tgk muka aku yg byk blackhead n liang pori2 yg besar2 kt muka.x padan dgn ppuan x reti jge muka langsung!

*pakcik google

Cmnila agaknye rupa blackhead yg idop kt muka kita.bila tgk rase geram gile rase nk picit2 je.tp bila dh byk rase x kuasa nk picit,nk g facial lagila.maybe time nk dekat kawen nty aku akan usahakan pegi facial.yelah,nk kawen kan..muka ni nk juga dimanje2,ceewah! so,lepas ni nk rajin2kan diri menjaga kebersihan muka dh xde comot2 dh pasni.balik keje mandi cuci muka dgn pembersih muka ya! 


*pakcik google


Okay,azam yg kedua nk cantikkan muka (sbb yg pertama kuruskan bdn) hehe..hrap2 dua2 azam aku ni berjaya la ya.sbb tu kena usaha lebih,nafsu kena jage klu x abesla den.rosak gamba kawen.argh,tidak!! x dpt bayangkan.dpt kurus sikit pn jdla..asal turun ;p bpe ari je lgi,eii..takutnye..mulai skng nk start jge muka dan badan.doakan aku berjaya ya! bole jd mcm ni..


*pakcik google


p/s: hahaha,ade hati nk jd mcm heliza.mimpi la ko juju! ;p