Friday, April 27, 2012

.Kawan ish ish.

Assalamualaikum.

Salam Jumaat. hari ni last day sebenarnya dok kt training dept. next week dh berpindah ke dept lain. weehoo. actually, saya dah mula suka dengan keje baru ni tapi xtau lagi keje ape yg saya kena buat lagi pasni. saya x sedih nk tinggalkan training dept tapi saya sedih dengan segelintir kawan yg bila saya bukan lagi 'org' dept ni dah mula jauhkan diri dari saya. fine.. lepas ni saya akan buat hal saya sendiri. 

Dulu pegi mana pun sama2 skng ni sekelip mata je berubah. kenapa saya pun x tau. susah nk cari kawan yg betul2 kawan. saya dah x percaya dengan perkataan K.A.W.A.N. kawan kt tempat keje sudah tp klu nk terima yg betul2 kawan.. oops saya kena kenal dulu hati budi dia. cuma sorang je kawan yg betul2 kawan saya. dari dulu sampai skng. 

..

..

..

..

Nama dia chuna! ^_^

Haa.. ni la kwn dunia akhirat saya. saya kawan dgn dia since kitorng blaja kat poli. die org 1st yg saya kenal masa saya mula2 masuk poli dulu. kenal kt kamsis. bilik die sebelah bilik saya je. tapi lepas sem 3 die pindah poli ipoh sebab nak teman mama die yg sorang2 kat umh. walaupun jauh kitorng still contact lg. masa saya bertunang dan kawen die sanggup cuti semata2 nk dtg awal mase kenduri saya. tolong2 apa yg patut. thanks chuna! really appreciate it. xkan ade kawan mcm ni dah. 

okbai.

p/s: sedih bila ada kawan yg suka tinggal kawan. tapi saya x mati pun xde die ^_^


Thursday, April 26, 2012

.Scan Baby!.

Assalamualaikum.

Hye. hari ni saya mengambil keputusan utk share pasal 1st time saya pegi scan baby. scan dah lama tapi baru hari ni nak share dalam blog ni,hehe..

Oke, masa 10 Apr (Selasa) rasa gedik sgt nak p scan baby. yelah.. mana penah scan pun. saje je nak tgk baby.. sihat ke die, ok ke. time tu saya preggy 14 weeks. so, saya ajakla en suami p klinik dekat area umh. kitorng survey klinik dlu ye sebab biasanya klu nak buat scan ni harga lain2 kan. survey dua klinik je pn. masuk klinik Alam Medic saya tnya la berapa harga klu nk scan baby. nurse kat situ jwb around rm35-rm40. so, masih under budgetlah. saya pun register dgn penuh semangat nak jumpa baby for da 1st time ^_^

Tak lama lepas tu nama saya naik n saya masuk bilik jumpa doc. doc ni bangsa india. yg kelakar nya apa yang dia cakap saya x fham sbb dia pkai facemask. saya pun xtau apa motip die pkai facemask. mayb die batuk kot, hewhewhew.. saya bgtau doc yg saya nak scan baby. doc tnya bila last period. tu jela. pastu dia panggil nurse utk bwk saya pegi bilik khas utk scan. masuk dalam bilik tu baring atas katil, nurse letak gel kat atas perut. sejok woo! hahaha.. x lama lps tu doc masuk n start scan my baby.

Masa doc tgh scan tu saya x nmpak pape sbb screen tuh menghadap ke doc n en suami. yg saya nampak cuma time tu dahi doc dah berkerut2. dalam hati dah mula risau. takut ada something wrong dgn my baby. saya pun tanya la kt doc ade problem ke? doc jwb ''u relax ye''. mau nye ak nak relax klu camtu? hati ni meronta2 bila doc ni scan lama sgt pastu sekejap scan kt belah kanan perut sekejap kt belah kiri perut. mmg mcm ade x kena. pastu doc tu ckp kat nurse ''u tgk ni ade dua baby''. saya betul2 terkejut. perkataan pertama yg keluar dari mulut saya ALAMAK! . saya mcm x percaya. doc tunjuk kat saya satu2 baby.. oke, mmg nampak ada dua! saya tgk en suami senyum sampai ke telinga. time tu dh start terpkir mcm mna nk bersalin nty,wowowo..


*sumber pakcik google

gamba scan babies saya! ^_^

Masuk bilik doc balik n doc buat satu surat utk pegi ke hosp jumpa doc pakar O&G. tujuannya utk buat confirmation for da twins sebab doc ckp klu baby twins ni check up lain sikit. so, kitorng pilih utk pegi ke hosp sg buloh. dekat je pun. ngee.. dah abes dah.. sesungguhnya kitorng suami isteri sangat bersyukur kepada Allah dgn kurniaan ini. InsyaAllah, saya akan jaga elok2 kandungan ni sampailah babies saya lahir ke dunia ni.. Amin..

okbai.

p/s: sebab tu en suami terharu sgt sampai bergenang air mata dia T_T

.Perihal Check up Saya.

Assalamualaikum.


Kebelakangan ni kepala asyik pening2 je. berdenyut kuat plak tu sampai semalam nangis kt ofis sebab x tahan sgt. xtau la sebab stress ke.. sebab darah tinggi ke. possibly sebab darah tinggi kot sebab check up sebelum ni memang ada darah tinggi. cerita pasal darah tinggi ni, saya nak cerita sikit pasal last check up saya kat klinik desa subang 17 Apr ari tu.



Sampai klinik dalam kol 9 camtu lah. lambat sikit sebab ari tu saya stay kat kl, en suami keje malam. so, die amek saya kt kl then trus shoot pegi klinik. ramai tu x pyh cakapla, dh biasa sgt. tunggu punya tunggu dalam masa sejam jgklah nama bru kena panggil. check tekanan darah, TINGGI ye. 144/82. klu dah had mcm tu mmg merahla buku pink ni. pastu kena cucuk kt jari n wat urine test. dua2 tu mmg wajib kena buat setiap kali check up.


*sumber pakcik google


Dah abes 1st session tu, wajib ye kena tunggu lagi sejam. oke, da 2nd session misi akan panggil utk check perut. masuk je dlm bilik misi tgk buku pink ternampak tekanan darah tinggi saya yg merah tu. patutnya klu merah kena check balik tekanan darah. so, misi pun buatla n da result is lg tinggi dari sebelum ni, ayoyo! at the same time, ada ambulance baru je pegi htr sorang pregnant lady sebab darah tinggi jgk. misi ni pun cakapla ''sepatutnya awak pun kena naik ambulance td htr pegi hosp sg buloh''. fhew, nasib baik time saya check ambulance tu dh pegi klu x mmg saya kena bertapak kt hosp la jawabnya. misi suruh saya cool down dan rehat jap pastu check balik tekanan darah. turun sikit 140/90 tapi still merah lagi dan saya kena check tekanan darah dua kali seminggu. ni saya buat kat nurseroom tmpt keje saya je.


Dah abes semua tu, misi suruh keluar utk amek darah saya. misi cakap darah ni utk tgk dalam darah saya ada darah tinggi x..erm, saya pun x faham,hewhewhew.. Darah tinggi ni mmg bahaya. so saya kena beware. jaga makan, control stress klu x effectnya, si ibu bole jadi sawan and the baby bole meninggal dalam perut. XNAK! sebab tu saya gigih makan peria dan minum air masak byk2. kena control makan mcm diet dulu2 tu tapi kena mkn jgk utk baby cuma kurangkan garam n makanan yg berlemak.


Tu jela yg saya nk share psl check up saya. seronok sebab x masuk keje tp sakit sebab nk kena tunggu lama. sakit kena cucuk dah biasa sgt. dh kebal tgk jarum,huh!


okbai.


p/s: setiap bulan p check up maknanya selalu lah saya x masuk keje,lalala..



Thursday, April 19, 2012

.Kau Sempurna Bagiku.

Assalamualaikum.

Lagu ni khas utk en suami.. aizat ahmad puazil


Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu




p/s: moga cinta kita kekal sampai akhir hayat..Amin ^_^

Sunday, April 15, 2012

.terharu.

Assalamualaikum.

Masa 1st time pegi buat scan baby ari tu rasa bersyukur. bila diri sendiri yg mengalami memang terasa terharu dan kerdil sgt. syukur Alhamdulillah.. Allah beri jugak kesempatan pada saya untuk merasa pengalaman yang tak ternilai ni. Masa ondaway balik ke rumah dalam keta si suami ada cakap sesuatu dengan saya..

''tak sangka langsung kita dapat anugerah mcm ni. b rasa terharu sgt. Allah x beri kita nikmat duniawi tapi Dia beri kita rezki anak2 yg kita sendiri x jangka'' time tu air mata si suami dah bergenang. syukur  Alhamdulillah..

 *sumber pakcik google

p/s: cepatlah membesar ya! ^_^

.Sayanglah!.

Assalamualaikum.

Hyep! bestnya cuti makan tido je keja,hahaha. badan dh makin gemuk. bila duduk nak bangun dah x larat. baby baru 15 weeks tapi badan dah gemuk mcm orang mengandung 6 bulan,hmm. ada jugak terpikir nak diet,hahaha tapi cian kat baby plak. sekarang ni bukan dok pikir badan sendiri tapi dok pikir anak yg ada dalan perut tu. kalau kita x makan dia plak x dapat khasiat. lagipun skng ni dah x bole tahan lapar mula la berguling guling. dulu kalau nk diet tahan lapar ni dah biasa dah skng ni dah x bole. asyik nak kena makan je.

Minggu depan baby dah masuk 4 bulan. seronok sgt bila baby dah makin besar. orang cakap klu baby 4 bulan, dah bole rasa baby tendang2 betul ke? skng ni pun dh rasa dalam perut ni mcm ditarik2 je. selalu sgt rasa mcm tu. 

Bila kita dah tau ada nyawa dalam perut ni kita dah start sayang kt baby kita. mcm saya jgk, kadang2 kalau dok sorang2 kat umah mula la bersembang ngn baby kt dalam perut ni. xtaulah baby skng ni dah bole dengar ke x tapi saya x kesah pun. tambah2 bila lepas scan ari tu. bila dah tgk baby tu gerak2 rasa seronok sgt. bila asyik tgk gamba scan baby rasa sayang kat baby. dah x sbar nak tggu baby keluar. lagi 5 bulan je lagi lepas tu insyaAllah anak umi akan lahir tgk dunia ni. oke, dah mula berangan mcm2. 

okbai.

p/s: x terpikir lagi nk letak nama apa utk baby,hehe


Thursday, April 12, 2012

.Dah Mula Rindu.

Assalamualaikum.

Hye. salam khamis. dua ari ni mood berbunga-bunga tau. seronok sgt lepas buat scan ari selasa tu. doc bg gamba scan. tiap2 ari tiap2 masa asyik tgk je. balik keje terus capai gamba scan sbb dah mula rindu kat baby. baby dah gerak tau, lagi la bertambah rindu ni. cepatlah baby keluar ibu dah x sabar nak jumpa baby.

*sumber dari pakcik google

okbai.

p/s: pegi keje pun bawak gamba scan baby tau. oh rindunya!

Wednesday, April 11, 2012

.Kesyukuran yang Berganda.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..bersyukur sgt2 ke hadrat Allah dengan rezki yang tidak ternilai untuk kami suami isteri. Hari tu saya diberikan satu dugaan yang maha besar tapi semalam Allah telah kurniakan 1001 kegembiraan. rupanya memang semua ni ada hikmahnya dan cukup hebat rancangan Allah. Anugerah yang diterima ni merupakan hadiah yang cukup bernilai dan kami insaf dengan kurniaanNya.

Allah is the best scriptwriter..


p/s: Mlm td x bole tido sebab super eksaited! ^_^

Tuesday, April 10, 2012

.Hah! Mcm nilah!.

Assalamualaikum.


okbai.

p/s: kawan biar iklas no..

.Tak Suka.

Assalamualaikum.

Hari ni stress lagi. kesian baby. ibu mintak maaf T_T.. sakit hati. nak resign. dah x suka keje kat sini dengan bos yang UNFAIR! dengan ofismate buat perangai. saya ni xde masa tau nak layan benda2 yang annoying mcm ni. saya pun ada masalah, tolonglah faham sikit! 




Dahla ada bos yang suka gunakan anak buah dia, saya pulak yang jadi mangsa. sapa yang x bengang kalau selama ni kita keje sebagai ni tapi ikut suka mak bapak die je tukar tempat lain. keje tu pulak keje die. hangin tau. hari ni bila dtg keje ofismate pulak buat perangai. apa salah saya pun xtau. dah xnak makan ngn saya, yelah lepas ni saya bukan geng ngn die lagi. ok fine, esk dan seterusnya saya akan makan pagi2 bwk bekal sendiri. saya xnak bergantung kat sapa2 dah. time tu jangan tanya kenapa saya jadi mcm tu. klu nak tggu kawan lain pun cakapla, selalu bole sms tapi hari ni xde plak, xkan dah abes kredit? pkai line. musykil betul. memang saya x harapkan benda tu at least bgtau la. saya ni asalnya memang dah makan pagi tapi disebabkan nak teman kawan2 saya pegi jugak ke cafe. walaupun perut ni dah kenyang saya gagahkan la diri beli sup soto. tggu punya tggu x muncul2 jgk. 


Saya malas dah nak layan orang mcm tu. buat sakit hati je. bknnya muda lagi pn. lepas ni saya x duduk kat sini dah. bila saya dah pindah amanlah sikit tempat ni kan. benda ni semua buat saya stress je. dahla mengandung, sikit pun xde rasa kesian kat saya kan. klu dah nama nya kawan x bole ke bagi advice ke sokongan ke. sekarang baru la nampak sapa kawan. saya cuma percaya kat suami je. kawan entah dh pegi mana. lepas je bersalin saya akan resign dan xkan datang sini balik. satu je saya pesan klu diri tu ade problem walau sebesar mana pun janganlah tunjuk sgt sampai orang lain pun kena tempias jgk. orang lain pun ada masalah, janganlah tambahkan masalah orang lain faham!




okbai.


p/s: hari ni mood memang x baik. malas nak senyum,huh!

Monday, April 9, 2012

.Hadapi dengan Senyuman.

Assalamualaikum.

Salam senin yang x berapa nak indah tapi hadapilah semua ni dengan senyuman.

^_^


Hadapi dengan senyuman 
Semua yang terjadi 
Biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa 
Semua... Kan baik baik saja 

Bila ketetapan tuhan 
Sudah ditetapkan 
Tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah 
Dan takkan bisa berubah 

Relakanlah saja ini 
Bahwa semua yang terbaik 
Terbaik untuk kita semua 
Menyerahlah untuk menang

p/s: lagu ni betul2 buat saya kuat!

Sunday, April 8, 2012

.Oh Lala! Drama Dunia Baru.

Assalamualaikum.

*sumber dari pakcik google

Hyep! nak postkan entry pasal drama yang paling saya suka. oh yeah, drama dunia baru. start from season 1 sampai la tak berseason dah. memang saya suka drama ni. first time saya kenal drama ni masa saya belajar kat politeknik dulu. masa tu saya sem satu. tengah lepak2 kat cafe kamsis (asrama) saya terlayan cerita ni. best jgk. time tu cerita ni memang lah hot. lagi2 cerita dia ada kaitan dengan teenagers yang baru start study kt IPTA. sah2 lah ade kena mengena ngn saya. dat's why saya suka sangat! 

Sampai sekarang walaupun cerita ni dah lama tapi saya masih suka. saya paksa si suami download semua episod dunia baru ni. bila ada kelapangan dan rasa rindu nak tengok cerita ni saya layan lah. mula lah saya teringat zaman2 study dulu. syok woo! zaman study is the best moment dat i never forget. 

*sumber dari pakcik google jgk

The best character dalam cerita ni adalah madihah (anne ngasri) tapi saya suka semualah! madihah ni jenis yang kelakar n kalut sikit, garang pon ada,hahaha. opie (elyana) plak matured dan suka kat yusuf. adif (pierre andre) baik hati dan mmg taat kat mak dia lah. tajol (wan eelyas) kepala bisnes. segala mcm benda die nk jual asalkan dapat duet. si anizah (anita baharom) plak gadis yang bijak. suzanna (almy nadia) gedik dan perasan diri tu cantik, ahaks! dan the last one yusuf (shahryzal) is the most handsome guy kat unisel sbb tu opie minat sgt kat die,hehe.. such a wonderful story.

okbai.

p/s: nak sambung tgk drama ni. kena feeling2 jap.

.Lagu Hari ni Pengubat Luka.

Assalamualaikum.

Lagu ni hanya untuk mengubat kelukaan di jiwa ni. xde kena mengena dgn si jantung hati saya, si suami. layan jela walaupun lagu ni dah sedikit lapuk,hoho!


okbai.

p/s: suka banget lagu ni. klu p karok lagu ni nak nyanyilah!


.Bersabarlah wahai juju!.

Assalamualaikum.

Begitu besar dugaan yang Kau berikan Ya Allah.. sebenarnya aku x kuat nak menanggung beban sebesar ini.. puas sudah aku menangis mujur ada suami yang sentiasa berada di sisi. 

Org ckp klu mengandung rezki makin bertambah tapi kenapa tidak terjadi kepada kami. makin byk masalah yg terjadi. aku dah semakin buntu! mungkin semua ni ada hikmah.. aku kena redha.. Alhamdulillah, smlm aku dah lepaskan segalanya kt suami dan hari ni jiwa dh makin tenang. xnak stress sgt nty effect kt baby.


Kekadang terpikir jgk seronok kan klu banyak duet, xpyh susah2 nk keje. selalu klu saya dan si suami jln2 pastu ternampak umh besar kete besar mula la suami isteri ni berckp mana la diorng ni dpt duet? kita ni keje bagai nak rak baru dpt secoet. tapi kita mungkin xtau diorang yg kaya raya ni dulu idup susah keje bagai nak rak mcm kita jgk. tu la ganjaran yg diorang dpt tapi x semua mcm tu..


Dulu saya kuat berangan. best kan klu jd anak orang kaya. nak yg ni dpt nak yg tu dpt. mintak je hulur tgn kat mak ayah. tapi saya x. kecik2 ayah dh meninggal tinggallah mak menjaga 4 org anaknya. dulu idup susah. mak tanggung kitorng dgn keje kilang je. benda yg
 kita nak bkn selalu dpt. sedih jgk bila igt time dulu2. tapi skng ni Alhamdulillah idup xde la teruk sgt bole bwk mak pegi jalan2 lagi. 


Sekarang ni saya kena think +ve. saya xnak benda2 mcm ni mengganggu baby saya. disebabkan masalah ni, si suami pun terikut stress sama. dia x bole tgk saya stress, dia kesian kat saya. bila saya stress dia pun stress jgk. sebab tu saya kena kuat. biarlah, apa yang nak jadi, jadilah! mungkin semua ni ada hikmah di sebaliknya.


okbai.


p/s: bukak buku baru, sigh =_='

.Saya Stress Tahu?!.

Assalamualaikum.



Saya betul2 stress skang ni. dahla tgh pregnant saya takut semua ni nty bole effect kt baby. x tahu nk cakap apa, bila duduk sorang2 mula la terpikir pasal benda tu. nasib baik ada si suami yang sentiasa menyokong. ada lagi 5 bulan untuk saya bercuti insyaAllah.. lepas tu saya akan gigih untuk tambah ekonomi rumahtangga saya. saya xnk berpaling lagi biarlah.. saya anggap ni semua dugaan besar yang perlu saya hadapi dan tanggung sebagai hambaNya di muka bumi ini. saya percaya saya dipilih untuk terima dugaan ini sebab Allah sayangkan saya dan Dia nak tgk saya mampu atau tidak untuk menghadapi dugaan sebesar ini.. syukurlah!



p/s: terima kaseh suami. love u so much!

Friday, April 6, 2012

.Makan Free di Pagi Jumaat.

Assalamualaikum.

Hye! Pagi ni dapat makan free tau. nasi putih+telor goreng+sambal campur. oh! memang heaven. klu hari2 mcm ni mau gemuk badan ni. oke2,fine.. i memang dah gemuk T_T

Ofismate saya ni dah niat nk belanja kawan2 ofis dia yang comel2 ni makan nasi lemak. Alhamdulillah, kitorangla dapat ganjaran tu. nasi ni beli kat depan kilang tmpat saya keje ni je. pagi2 sebelum subuh memang ade 3 bijik van yang jual nasi kt depan kilang ni. Laku wooo.. dalam kol 8 semua dah licin. mcm2 jenis lauk ade, cakapla nak lauk itu, ini semua ada tapi yang pelik2 memang xdela dek oi =_='


Ni gamba dari pakcik google. x sempat nak snap gamba sebab saya lapar sgt oke!


Bila masing2 dah kenyang semua dah x bole nak jalan. ngantuk beb pagi2 pekena nasi. udahlah hari ni hari jumaat. memang dh x kuasa nk buat keje tapi..tapi..tapi.. semalam ofismate pass kan saya keje die sebab die nak cuti. every week die akan amek cuti untuk abeskan cuti die. OHHMYYGODD!! memang hari ni saya x cukup nafas, berlari ke sana sini nak buat keje die..yup, keje die je. abes segala nasi yang saya makan tadi, x sempat nak kumpul jadikan lemak tup tup dah terbakar. aiyoo keje punya pasal.. klu x naikkan pangkat saya memang saya letak jawatan, betul saya x tipu!


okbai.


p/s: nak curi masa seminit untuk tido bole x? kroih.kroih.kroih.

Wednesday, April 4, 2012

.Oh Indahnya! Terukir di Bintang.

Assalamualaikum.



Lalala.. lagu untuk ari khamis yang super indah ^_^

Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu 
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dujj
nia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu 
Pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan 
Siapa di hatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Terukir di bintang 
Tak mungkin hilang cintaku padamu


p/s: cintaku, xnak ke tujukan lagu untuk saya??

Tuesday, April 3, 2012

.cepatlah besar.

Assalamualaikum.

Hyep! Salam selasa semua. minggu ni baby dh 13 weeks, maknanya dh nak abes trimester yg pertama. syukur Alhamdulillah sepanjang awal kandungan ni baby x buat hal. elok je duduk dlm tummy ibu ^_^ cuma semalam ade muntah siap muntah kuning lagi, pahit! tapi ibu x kesah asalkan anak ibu dan ayah sihat..

Setakat ni x penah pun lagi buat scan utk tgk baby mayb after 4 or 5 months kot. time tu baby pn dh besar dh. ibu x sabar nk jumpa baby. skng ni perut ibu dh start keras, seronok je bila tiap kali ibu usap2 tummy ibu dh dpt rasa baby dh makin besar.

Baby duduk dlm tummy ibu elok2 tau. InsyaAllah ibu akan jaga diri ibu elok2 supaya anak ibu dan ayah ni selamat lahir ke dunia. nty baby bole jumpa ibu, ayah, maknek, tok, opah semualah..
^_^

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku dan Engkau sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah SWT Tuhan semesta alam.






p/s: cepatlah besar ya baby.. nty bole teman ibu klu kita dok kt umh subang ^_^ ibu n ayah love u so much!!