Friday, March 30, 2012

.Mr Steak House.

Assalamualaikum.

Hye! 22hb itu ari saya ngn ofismate pegi makan2 sambil farewell utk sorang kawan ni yang nk resign. klu farewell tu mestilah kena ada makan2 kan. so, kitorang ramai2 serbu restoran Mr Steak House kat Shah Alam. ni 1st time saya pegi restoran ni, quite okay dan makanan die pun superb, bagi saya la.. tu pendapat orang yang kuat makan mcm saya. ari tu saya order black pepper steak, sedap sgt. rasa mcm pinggan tu kecik je. nampak kan,sgtlah tamak dan haloba!


Lamb Chop. fenin walaupun makan secubit je =_='


Chicken Chop. dap dap ^_^


Muka penuh minyak, dh bole buat goreng ikan,huh!


Harusla bergambar. ala2 jalan2 cari makan gitew


Dah, cukup2 la letak gamba yang x berapa cantik ni. klu terasa air liur tu meleleh, cepat2 la cari kat mana restoran Mr Steak House ni. orang cakap bila malam memang ramai orang, try datang time bulan mengambang ramai orang x? oii, ape yang engkau melalut ni mak jemah?!!

okbai.

p/s: suka gitew entry pasal makanan ni. burpp!! 

Thursday, March 29, 2012

.Mekar Semilu, auww!.

Assalamualaikum.

Hyep! Rajennya hupdate blog,weee..bukan rajen sgt tapi saja nak share ngn uols pasal satu produk yang saya rasa xtau bila kewujudannya. tup2 kawan saya beli produk ni. nama nya Mekar Semilu. produk ni rupanya dah femes kat perak utara. kawan saya ni sebenarnya ada masalah jeragat tapi lepas dia gunakan mekar semilu ni jeragat die Alhamdulillah dh berkurangan. ada jugak kawan saya yang ada masalah muka berjerawat hasilnya pun sama.

^_^

*sumber pakcik google

Sesapa yang nak try bole la google2 pasal produk ni. manala tau pasni muka makin cantik dan berseri-seri mcm akak. (yang hado)

okbai.

p/s: beli jgn x beli!

.suka tahan kencing!.

Assalamualaikum.

Dah mula start kuat kencing. baru tiga bulan kot..ke memang baby tiga bulan mommy dah start asyik nak kencing je? =_=' 

Kadang2 rasa penat sgt asyik nak p kencing je, dhla nk p toilet satu hal. jauh! sebab tu la suka sgt tahan kencing. orang cakap x elok tahan kencing time pregnant ni sebab nty air kencing bole jadi kotor n effect kat baby. ade kawan saya yang suka sgt tahan kencing pastu masa die preggy tiga bulan die keguguran. semua pasal suka tahan kencingla!

Serius rupanya bab2 kencing ni,huhu.. igt ya, bkn utk mommy 2b je tp utk org biasa pun sebenarnya x elok. so, kesimpulannya.. selamat beramal jgn suka tahan2 kencing ya!

^_^


  *sumber pakcik google
Gamba ni sebenarnya xde kena mengena dgn idup atau yang mati ;)


p/s: nak latih diri supaya rajin p toilet. bia jauh bole jage badan sikit,hohoho

Wednesday, March 28, 2012

.ekonomi rumahtangga.

Assalamualaikum.

Feww..lama betul x jenguk blog ni. penah jgk nak post new entry tapi x berkesempatan, asyik halfway je. ok,dis time i make sure i betul2 postkan entry ni ^_^

Entry ari ni nak cerita sikit pasal ekonomi keluarga saya since we all baru 3 bulan kawen. Awal2 bulan mcm skang ni teramatlah perit bg kitorng. yelah,org baru nak idup kan. gaji pun x seberapa. masuk umah baru kena beli mcm2. nasib baik banyak hadiah kawen yang kitorng dapat adalah barang elektrik. so, xde pening sgt. kt situ dah bole kurangkan perbelanjaan n bole beli barang yang lain. tiap2 bulan beli barang yang betul2 keperluan je. yang kehendak kena abaikan (nak nangis T_T) terpaksa.. en suami selalu pujuk bila x dpt nk belikan saya pape. tapi saya ni kadang2 degil, bila dpt gaji saya akan guna duet sikit utk beli tudung, ngee.. tu mmg x bole nak elak.. mmg habit,huhu!..


Tiap2 bulan kena byr hutang yang melambak2. tu semua en suami yang akan byrkan sebab saya mmg x bole pegang duet sebab..sebab..erm..saya seorang yang BOROS! saya x bole tgk duet byk nty ada je benda yang saya beli n bila duet tu abes, en suami akan tanya mana pegi duet tu. saya x bole jawab sebab saya x perasan mcm mana duet tu bole abes. 

Saya keje kt sini dah almost 3 years dan sebenarnya saya betul2 nak berenti n buat keje lain. saya lebih berminat kepada business. masa belajar dulu saya amek diploma in marketing dat's why saya suka business ni. dah lama sebenarnya saya teringin nak meniaga jual tudung, baju tapi asyik tertangguh. x pun saya nk sambung degree, at least bole support sikit my family. nthla, saya x nampak lagi masa depan saya..cerah ke mendung,huhu..tapi saya betul2 nak buktikan pada en suami yang saya juga boleh bantu dia. saya kesian tgk en suami kerja keras. time cuti pun dia masuk keje sebab nak tambah duet. bulan 10 ni insyaAllah dapat orang baru, simpanan kena lebih sikit. saya kesian kat en suami.hmm..

p/s : kena usaha lebih gigih, chaiyok! chaiyok!