Saturday, January 28, 2012

.saya tak kesah.

Assalamualaikum.

Hye, saya x kesah..saya x kesah klu follower saya x ramai.saya bina blog ni utk luahan hati perasaan saya.klu saya bosan saya suka+bole baca entry saya yang dulu2.sumpah saya x kesah follower saya x ramai.ngee..^__^

p/s: betulla..saya x kesah..ish!

.kuasa Allah.

Assalamualaikum.

Saya nak share video ni..semoga saya turut dapat merasainya..insyaAllah..

^_^



p/s: masih berusaha! ;)

Wednesday, January 25, 2012

.S.E.M.P.U.T.

Assalamualaikum.

Hye! selamat hari rabu n dis is the 1st day keje utk mggu ni.wah..3 ari je keje best tau!tapi ari ni saya tersangatlah penat.mengah semacam je.mase training tadi tersemput-semput nak bercakap.dengan punggong sakit+lenguh.apa pasal saya pn xtau.hah,mungkin disebabkan masalah perkembangan badan yg makin menjadi-jadi ni.


Taknak taip panjang2 sebab semput..badan ni dh gemuk.penat bawak punggong yang dh besar.


Okbai!


T_T





Sunday, January 22, 2012

.sharing is caring my dear.

Assalamualaikum.

Hye! di pagi ari ahad nan mendung ni rase mcm nk sambung tido ja tapi memandangkan saya baru je lepas mentekedarah nasi goreng,perut yang comel ni masih lagi kembung niat itu saya cancelkan.so,sementara itu saya nk share sikit ape yang saya pakai utk menjaga kebersihan dan kecantikan muka saya,ceewah!

Sebenarnye ramai kawan2 saya tanya mcm mana saya jage muka.kat sini saya nak beritahu,muka saya bukanlah elok sgt.ye,mmg muka saya jarang dilawati oleh jerawat yang ade pn yang kecik2 yang manje2 je tapi klu tgk betul2 muka saya banyak blackhead okeh! T_T

Tapi blackhead yang ade ni masih bole dikawal dengan penggunaan produk jeng3x..

...

...

...


Betul..saya pakai produk safi balqis perfect 10.bagus tau! tapi kena rajenla.setiap kali nak cuci muka saya akan pakai 3 jenis pencuci muka.scrub,control oil dan cleanser.scrub ni klu pakai ari2 pn xpe.x jadi masalah,ngeee...

^_^

Dah tau kan rahsia muka saya yang konon comel ni.sesapa yang nk try bole beli,x mhal sgt pn.kat kedai runcit mamak pn dh bole dpt produk ni,x susah2 nk cari,hehe..

Ini saya dulu yang masih single,auww!

p/s: x kedekotlah!




Saturday, January 21, 2012

.Hornymoon.

Assalamualaikum.

Wah,bnyknye entri yang keluar dalam satu hari.bagus2,memang layak dijadikan istri (eh,tibe2 plak)

Saya saje gedik2 nak share gambar honeymoon kitorng kt cameron highlands.1st time okeh pegi cameron.memang jakun gile lah kat atas sane,hahaha.layan gamba lah lagi best dari layan diri sendri!

Ha,ni lah hotel yang kitorng duduk.sila baca kt gamba tu,COUNTRY LODGE RESORT.luar dalam memang cantik yang paling penting mestilah bersih.yang best sekali tv dalam bilik lcd you! wifi pn ade! best....

Yum yum..cedapnye strawberry chocolate nih! saya beli masa kt pasar malam di brinchang.terbaeekkk...

Yang ini mmg feveret saya masa kt cameron.sejok2 pekena sup tulang dan nasik mmg menggugat selera makan saya! nak lagi plissss... T_T

Ngeeee..muka soo bolat tapi tetap kiut (bole x?)

Alamak,mmg x igtlah ape name tmpt nih! dtg cni sbb nk tumpang toilet sebab x tahan nak shishi.hmm....

si suami dah macam si jiwang karat

Beg tu utk cover perut saya,hmm..

Yeay,si suami belikan aiskrim utk saya.

Asyik mkn sampai terlupa mcm mana cara nak posing,hohoho

Sekian dari saya.

^_^

p/s: nak pegi cameron lagi.. :(

.baling bunga punya cerita.

Assalamualaikum.

Ini cerita bunga kawen saya!










Nah..dua kali baling dua2 orang yang sama dapat.hmm,xpela asalkan saya sudah KAWEN!! 


^_^


p/s: indah momen itu ;)


jangan tanya lagi oke!

Assalamualaikum.

Hye peeps! today is saturday n i loved it tapi si suami 'ter'paksa keje mlm.siang ari xdela boring sgt walaupon si suami asyik tido ja.xpe2,cian kat si suami. ^_^

Oke2,nak back to da point naa..lepas ja kawen ni ade benda yang selalu telinga saya dengar dan saya terpaksa hadapi.hmm..perihal tentang 'bila nk ada baby?'.saya tau semua orang lepas kawen memang x terlepas dari soalan ni kan.saya tau semua tu tapi mungkin saya x berapa nak ready nak jwb soalan tu sebab tu semua keje yg di atas.kalau sekali dua tiga kali mungkin bole saya jwb lg tapi klu dah berkali-kali dan berhari-hari saya x mampu nk buat apa.cuma terpaksa senyum dan tunjuk gigi sahaja.saya baru sebulan kawen kak oiii..dan saya masih berusaha utk dapatkan baby (gatai). ^_^

Kalau betul rezki saya di awal perkahwinan ni saya amatlah bersyukur pada Allah yang Esa.semua pasangan yang baru bekawen mengimpikan rezki yang sama dan saya percaya rezki saya ade dan saya masih menunggu berita gembira itu.so,sila jangan tanya lagi oke? klu betul ade rezki nty saya akan bgtau.

sumber dari pakcik google*

p/s: perut saya hampir jadi begini tapi bukan kerana buatan si suami tapi buatan sendri.sigh T_T



Tuesday, January 17, 2012

badan dah naik sangat!


Assalamualaikum.

Hye! mcm2 sbnrnye nk hupdate dalam blog ni tp asyik postpone ja.kejap ade mood kejap xde mood,hahaha.lately asyik malas ja.nk dtg keje lagila,aiyoh!klu husband saya keje morning saya kena bgn seawal pukul 4.50pg,x gila kau! bgnla saya terhegeh-hegeh mandi siap semua pegi keje sambung tido,kahkahkah.mmg serabai gila la klu pegi keje.dh x pkir kecantikan dan ketrampilan langsung.ape nk jd ni juju oi..baru sebulan kawen dh mcm makcik2.xmo2..

Satu hal lagi psl berat badan saya yang makin bertambah-tambah.uish,dh berkembang baik x ingat pnyelah.tiap2 ari saya cuba motivate diri untuk diet tp masih x berjaya.sebelum kawen nasi memang musuh saya yg no 1.tp lpas ja kawen dh jd bff tau.satu ari mmg x bole hidup tnpa dia,hehe.pagi petang malam nasi je yg saya hadap.gila kan!

Dalam masa sebulan ja badan saya dh naik lebih dari berat sebelum saya pnh diet dulu.saya xnk gemuk lg tp saya nk tetap mkn dan mkn.so,saya kena amek jln mcm mna saya nk diet tanpa perlu tgglkan nasi.kena mkn tu! ok2,saya kena rest dan pkir dulu jln mcm mana nk kurus okeh!

p/s: kurus itu meletop!

Monday, January 16, 2012

ckup sebulan!

Assalamualaikum.

Hye there! dh lama x hupdet blog since saya married.today is 1st anniversary for our wedding.ckup sbln!bru sbln je pon.xde idea nk taip pnjg2 cuma nk doakan semoga hbgn ni berkekalan hingga akhir hayat hendaknya.Amin..

*After nikah (tarik tgn trus blah,kahkahkah)

p/s: kawen ni best sgt! ;)