Saturday, December 6, 2014

.Bengang Oiii!!.

Assalamualaikum

Sabaq mak buyung.. Huh! Pepagi husband dapat message dari owner rumah mintak bayar deposit tambahan. Waddehell kan. Tetiba je ribut xdak angin xdak nak mintak bayar deposit plak. Alasan dia every month kami bayar sewa rumah lewat. Patutnya bayar 20hb sebab masa mula2 dapat kunci rumah dulu 20hb so dia nak kami bayar sewa rumah pun every month 20hb. Sah2 lah 20hb tu gaji tu x keluar lagi kan. 

Selama ni memang kami bayar lewat tapi dapat2 gaji memang husband terus bayar. Lama dah kami bayar camtu tapi baru sekarang dia meroyan camni. Memang geram lah aku. Darah ni meluap luap naik. Macam2 rasa ade. Rasa nak nangis pun ade sebab susah sungguh hidup menyewa ni. Nak beli rumah x mampu lagi. Rumah sekarang ni melampau lampau mahalnya. So, terpaksalah menyewa. Dengan nak beranak lagi, dengan perangai owner rumah macam ni lagi. Serabut kepala otak aku. 

Ade jugak terpikir nak cari rumah lain tapi bila bukak kat mudah Ya Allah... Sewa rumah sekarang pun dah ribu riban. Mahai nak mampos! Lagi satu leceh kalau nak pindah2 ni. Nak kemas barang pastu nty nak susun balik. Banyak keje nak kena buat. So, plan untuk pindah rumah tu tolak tepi dulu. Buat masa sekarang ni hadap la dulu dengan owner rumah tu. Insha Allah ade rezki nty nak beli rumah bole pindah rumah sendiri terus. Sekarang ni kita ikut jela cakap dia. Kang x pasal kena halau plak khenn, huhu.. Xpela.. Anggaplah ni semua dugaan dari Allah. Syukurlah Allah masih ingat kat kami.

Bubye

P/s: Semoga dipermudahkan semuanya.. Amin..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.