Sunday, June 5, 2016

.Ramadhan Kareem 2016.

Assalamualaikum

Ya Allah.. Dah masuk bulan ramadhan kan. Sekejap je rasa macam eh2 baru je raya dah puasa balik kan *ayat klise sangat tau*. Alhamdulillah.. Allah izinkan aku berjumpa dengan ramadhan tahun ni. Harap2 dapat lah buat ibadah lebih sikit time bulan ramadhan ni kan.

Setiap kali bulan ramadhan je company aku memang bagi kelonggaran untuk pekerja muslim yang nak balik awal. Senang nak prepare for berbuka kan. Tahun ni macam tahun lepas aku dengan husband masuk kol 7am - 4.30pm. Sempat kot rempit balik rumah, masak apa yang patut, rehat2 sikit.

Tahun lepas Alhamdulillah dapat puasa penuh even tengah fully breastfeed azhad tapi tahun ni awal2 dah bocor ngeee.. Xpe.. kiter bangun sahur gak sebab nak teman husband sahur. Lagipun kena pura2 puasa jugak xkan la aku nak teguk air time kerja plak kannn.. Kang ade yang nganga plak.

Rasa eksaited sangat kot bila bulan ramadhan ni. Feel dia lain tau. Feel time nak sahur, time nak berbuka, time keje pun ye haha.. Banyak dah resepi2 aku kumpul untuk bulan ramadhan ni tapi AWAS! Sambil beribadat ni rasa2 macam nak diet pun ye. Diet sikit2 untuk jaga kesihatan, insha Allah.



Till then, bubye

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.