Wednesday, June 25, 2014

.Alhamdulillah, I'm Pregnant!.

Assalamualaikum

Amboi amboi amboiii.. X kuasa tau title pregnant bagai ni hihi! Dalam masa aku bertapa blog aku x bole bukak tu aku ada khabar gumbira nak disharekan. Bila blog dah hokey baru la ade masa nak share yang sekarang ni aku tengah berbadan dua gittew. Alhamdulillah.. Rezki Allah bagi. Memang tahun ni aku plan nak pregnant. Due pun dekat2 nak ujung tahun.

Sekarang aku dah masuk 13 weeks. Xtau dh lepas trimester satu ke x.... Dulu masa 1st pregnant memang excited. Semua benda aku tau. Bila kali kedua pregnant ni rasa dia kurang sikitla tapi still sukkaaaa nak dapat orang baru kan. 



Masa mengandungkan zara's dulu sikit pun aku xdak mabuk. Cuma masa 1st trimester tu je aku x bole makan kat rumah. Hari2 kena makan kat luar. Tu bukan mabuk tu mengada! Pregnant kali ni hambik kau semua aku rasa. Loya, pening, muntah... Memang teruji lah pregnant kali ni. Masa mula2 dulu lagi la nak makan pun x lalu. Dalam beg aku mesti kena ada asam. Pastu balik rumah mesti kena buat air sunquick sejuk. Sampai la ni la kena minum air tu. Habis je mesti husband p top up. Sekarang ni even dah masuk 3 bulan pun aku still muntah n loya lagi huhu!

X lama lagi nak puasa kan. Skng ni pun aku tengah gigih bayor ganti puasa. Dah nak dekat puasa baru le nak ganti. Teruk gakla aku nak membayar dalam situasi macam ni. Baru padan dengan muka!

Bubye

P/s: harap2 baby dalam perut ummi sentiasa sihat dan 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.