Wednesday, April 10, 2013

.Selamat Tinggal.

Assalamualaikum

Hampir setahun 2 bulan aku n husband menyewa kat pangsapuri utarid. banyak kenangan kami masa tinggal kat rumah tu. dah sampai masa kami pulangkan balik rumah tu kat owner dia. sedih xtau nak cakapla sebab tu la rumah first yang kami duduk lepas kawen. suka duka semua ada kat rumah tu.

Aku okay ja bila duduk rumah tu even memang x dinafikan ramai orang asing tinggal kat situ. tapi  environment dia x berapa nak elok. rumah okay.. dah siap renovate.. siap pasang tiles, kabinet dapur n aircond lagi. tapi tu la.. bila orang2 tua nak mai rumah aku ni payah sikit.. xdak lif. nak naik tu aduhaiii.. abes nafas.. bila dah duduk kat atas nak turun pun malas.

1st reason kenapa kami nak pindah sebab kabinet dapur. masa mula2 duduk rumah tu paip kat sinki dapur tu memang dah bocor. benda ni husband dah bagitau kat owner tapi owner tu mintak husband cari orang tukang repair. husband ni plak keje shift, mana sempat nk p cari. bila free bole lupa plak,hmm.. lama2, bila dah teruk sangat bocor tu, kayu kabinet tu dah jadi kembang pastu terus runtuh. bila dah jadi macam tu nak masak pun x semangat. plan nak pindah rumah makin berkobar2,hukhuk

Weekend lepas aku n husband p cuci rumah lama. barang2 yang besar dah abes pindah. cuma tinggal barang2 yang kecik ja. banyak jugak yang nak kena kemas. tengok barang macam x banyak tapi bila kumpul2 balik berlambak,hahaha.


banyak x barang? berapa trip dok ulang alik. nasib dekat..

 Bilik 1st.. bilik yang paling besar sekali. banyak letak barang kat dalam bilik ni la. bilik ni x cantik sebab owner x cat abes. kenapa aku pun tatau..

 Ni bilik kelamin,ngehehe.. bilik 2nd besar. kami pilih tido dalam bilik ni sebab owner dah siap2 letak aircond walaupun tido x guna aircond sgt..

 ha.. ni la dapur yang runtuh tu.. ni dah major ni T_T


 si husband tengah basuh bahagian dapur

 ni bilik ketiga. bilik yang paling kecik. bilik ni buat bilik semayang.


 sebelum berkemas



 akhirnya..fuh.. 

 1 keta penuh barang

 ni muka letih.. badan pun dah berbau, uwekk

 ni muka sedih nak tinggal rumah lama,hukhuk

 ni muka suka sebab semua dah selesai,yeay

 view rumah lama..bubye T_T

 husband pun dah letih.. mlm nk p keja plak.pengsan!


anak2 elok ja tido kt rumah baru.. nasib x meragam. thanks ank!


Bubye

p/s: hari2 lalu rumah lama bole lepas rindu,auww!! 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.