Thursday, January 9, 2014

.Terima Kaseh Daun Keladi.

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. Last week dapat makan free ngee.. Kak anis belanja kitorang makan. Murah rezki kak nis lepas ni ya *ayat bodek*. Abg mi pun ada sekali time tu. Malam tu kitorang makan kat murni kat subang jaya. Tempat ni husband yang pilih sebab dah lama kot kitorang x p lepak makan kat situ. Time tu aku dahla tengah berdiet. Bila tau kak nis nak belanja abes hancuss diet ku ekeke.

Sampai kat murni dalam pukul 9 gittew sebab kitorang masuk mydin. Ingatkan nak p mydin dulu sebab kak anis nak cari baju kat situ tapi x jadi sebab parking penuh! Biasa la kan weekend.. Lagi2 orang gomen kan dapat bunus ramailah yang serbu mydin ni. Gewam aku. Bila dah banyak kali round x dapat parking jugak husband ajak p melantak dulu. Nty lepas makan baru p mydin plak. Kalau weekend mydin tutup lewat sikit dalam pukul 12 malam camtu.

Fuh ramai giler orang kat murni ni. Bila la nak tengok murni ni xdak orang. Asyik ramai je. Kat kedai dia yang lain semua ramai jugak. Laku sungguh kedai ni mesti tokey dia kaya kan.

Malam tu aku yang diet ni order mee goreng maryland. Besar portion dia. Kagum sat tengok portion dia. Rasa2 bole abes x? X abes pun sebenarnya. Muka je cam tenuk lapar. Kunun2 bole abes lettew tapi kena sound dengan husband macam x makan je. Confius aku, jenuh dah makan mee goreng tu tapi x abes2. 


Husband order yang ni. Nasi goreng lamb chop. Haa kat murni ni menu dia semua pelik2. Xpyh nak jakun sangatlah. Memang kedai dia lain dari yang lain. Local+western gittew. Harga dia sangatlah berpatutan. Nasi goreng lamb chop memang sedap. Lamb chop dia xdak bau hanyir kambing. Sedappp. Aik sapa yang makan ni ekeke



Kak anis order nasi goreng kampung je. Biasa lah kalau pregnant ni ada benda yang teringin nak makan ada benda yang x lalu nak makan. Ni ikut tekak orang pregnant la kan.


Abg mi pulak order mee raja chicken chop. Mee raja ni trademark kedai murni ni. Kedai lain aku rasa xdak kot. Bila sebut je mee raja mesti orang tau ada kat kedai murni je. Mee raja ni ada perasa lain macam black pepper, tom yam dan satu lagi aku x ingat hehe..


Zara's aku order french fries je. Ni je makanan feveret diorang tapi french fries kat murni x bape nak sedaplah sebab liat dik nonn. Tapi zara's tetap makan. Gini lah kalau budak yang kuat makan. Semua telan. Senang ummi ngeh2..



Masing2 order air pelik2 hehe. Saja nak rasa lain dari yang lain. Sebelum ni aku dengan husband dah minum air i love u dan air i miss u. Malam tu aku order air kiss me baby *aummm hahaha*. Husband air pink panther. Kak anisair fair lady dan abg mi air be happy. Zara's macam biasa share dengan ayah dan ummi saje ye. X pun minum je susu hekhek. Tengok.. Cantik kan air2 dia. Semua air buah campuran ni pastu ada letak soda sikit.


Lepas abes makan terus kitorang gerak p mydin jap. Niat nak temankan kak nis cari baju je tapi kitorang laki bini plak yang hover shopping. Sampai lari budget. Kunun2 nak tengok2 je tapi bila tengok tu tengok ni x tahan terus beli. Apa pun x bole. Husband yang penjimat cermat tu pun dah terikut wife dia ni. Camne ni b..



Kasut kakak dah hilang. Amani je yang setia dengan kasut. Amani ni giler betul dengan kasut. Dalam rumah pun nak pakai kasut. Kalau x bagi tu mau menangis menjerit2. Biasa la kan budak dah pandai jalan. berlagak lettew ekeke..

Okbai

NotaKaki: Terima kaseh kak anis belanja kitorang makan. Lepas ni kitorang belanja kak anis plak eyh. B, plan nak makan katne plak lepas ni, eh..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.